profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Revolūcija autosportā - Nissan prezentē ekstrēmu sacīkšu automobili (VIDEO)

Artūrs Virbulis 28.03.2012 - 14:20 Revolūcija autosportā - Nissan prezentē ekstrēmu sacīkšu automobili (VIDEO)
Publicitātes foto.

„Nissan" kopā ar inženieru komandu no ASV izstrādājis revolucionāru autošosejas prototipu. Vizuāli tas vairāk atgādina „betmobīli", nevis sacīkšu auto, tomēr pēc pirmajiem testa braucieniem ir skaidrs, ka tieši šādi automobiļi varētu būt autošosejas augstākās klases nākotne. Debiju „Nissan DeltaWing" piedzīvos šī gada 16. jūnijā leģendārajās „Lemānas" 24 stundu izturības sacīkstēs.

Šobrīd notiek aktīva automobiļa testēšana, un šajā procesā, galvenokārt, piedalās divi piloti - slavenā „IndyCar" čempiona Dario Frankiti brālis Marino Frankiti un pieredzes bagātais vācu autošosejas braucējs Mihaels Krums. Viņi ar jauno spēkratu attiecīgi solās startēt arī šī gada „Lemānas" 24 stundu sacensībās. Tā kā šis prototips vēl ir izstrādes stadijā, tad „Nissan DeltaWing" tiks piešķirts „0" sacensību numurs, un tas ieskaitē netiks vērtēts.

Par pašu automobili - „Nissan DeltaWing" pamatā izstrādājusi inženieru komanda Dankana Daitona (Duncan Dayton), Dena Gurneja (Dan Gurney) un Dona Panoza (Don Panoz) vadībā. Japāņu ražotājs šim projektam pieslēdzies salīdzinoši nesen. Auto aprīkots ar 1,6 litru četru cilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 300 zirgspēkus. Tas gan ir uz teju pusi mazāk nekā pārējiem „Lemānas" prototipiem, tomēr arī „DeltaWing" svars ir uz pusi mazāks, t.i. mazāks par 500 kilogramiem.


„Nissan DeltaWing" salīdzinājumā ar klasisku „Audi" prototipu. Publicitātes foto.

Komandas mērķis ir Lemānā pierādīt, ka viņi ar jauno spēkratu vienu braucēja ciklu ir spējīgi izbraukt tikpat ātri kā „LMP-2" klases prototipi, tomēr iztiekot vien ar 40 litriem degvielas. Par mazāko degvielas patēriņu gādā ne vien mazākais svars, bet arī antispārnu neesamība, kas nodrošina daudz mazāku gaisa pretestību. Mihaels Krums pēc sava pirmā testa brauciena bija sajūsmā.

„Kad es pirmo reizi sēdēju automašīnā, tā bija interesanta pieredze, bez maz vai šoks. Šis koncepts pamatīgi atšķiras no tā, ko mēs līdz šim esam redzējuši. Priekšējās riepas drīzāk atgādina motocikla riepas, auto nav antispārnu un tas vispār ir ļoti viegls. Galvenā atšķirība no parasta sacīkšu automobiļa ir tā, ka „DeltaWing" lielākā daļa svara atrodas auto aizmugurē. Tas automobili ļoti viegli ļauj iegriezt līkumā, problēmas drīzāk sagādā aizmugures savaldīšana," tā par saviem pirmajiem iespaidiem „Nissan DeltaWing" testa pilots Mihaels Krums.

Turpinot Krums skaidro, ka jau pēc pirmajiem apļiem varējis aprast ar jauno spēkratu, un braukt ar to tuvu saķeres robežai. Mazā svara dēļ „Nissan DeltaWing" vairāk atgādina formulu, piemēram, „Formel-3", nevis klasisku autošosejas prototipu. Tādējādi var teikt, ka revolucionārais auto ir kaut kas pa vidu starp klasisku „LMP" prototipu un formulu. Piedāvājam Jums noskatīties video, kurā projekta vadītājs un „Nissan" pārstāvis stāsta par „Nissan DeltaWing", kā arī kur minētais auto redzams darbībā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png