profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai Ferrari jau šosezon atlaidīs Felipi Masu?

Artūrs Virbulis 27.03.2012 - 11:21 Vai Ferrari jau šosezon atlaidīs Felipi Masu?
Foto: xpbimages.com

Kamēr Fernando Alonso Malaizijā svinēja uzvaru, tikmēr viņa „Ferrari" komandas biedrs finišā iebrauca vien kā piecpadsmitais. Jau aizvadītos divus gadus Alonso ir ievērojami labāks par komandas biedru un arī šīs sezonas sākums neliecina par brazīlieša snieguma uzlabošanos, tieši otrādi. Tādēļ arī autosporta pasaulē sākušas parādīties baumas par to, ka Felipe Masa „Ferrari" komandu varētu pamest jau šīs sezonas laikā.

Pēc Serhio Pereza izcilā snieguma Malaizijas lielās balvas izcīņā (viņš ierindojās otrais) jaunais F1 talants tiek uzskatīts par vienu no potenciālajiem Felipes Masas aizstājējiem. Perezs lielu daļu sacensības bija ātrākais pilots, un tikai vairāku kļūdu dēļ nespēja apdzīt pa priekšu braucošo Alonso. Un, tā kā 22 gadus jaunais meksikāņu braucējs ir Lukas Baldisjērī junioru akadēmijas dalībnieks, tad var teikt, ka viņam jau ir neliels „Ferrari" līgums kabatā.

Gan „Ferrari" vadība, gan Pereza „Sauber" komanda nepieļauj iespēju, ka šīs sezonas laikā abās komandās varētu mainīties braucēju sastāvs. Tomēr spriedze Masas virzienā aug, un to kādā pēc sacensību intervijā izteica arī „McLaren" komandas vadītājs Martinss Vitmāršs: „Perezs bija sacīkstes atklājums, un domāju, ka viņš Masu pakļāvis pastiprinātai spriedzei. Es nezinu, kādas ir likmes tam, ka Perezs jau pirms Ķīnas mainīs komandu, bet šāda iespēja noteikti jāņem vērā."


Serhio Perezs un Fernando Alonso - vai jaunie komandas biedri? Foto: Ferrari spa

Vēl viens šo baumu kultivators ir Pereza tēvs Antonio, kurš atzinis, ka „Moniša (Kaltenborna), Sauber menedžere, apstiprinājusi, ka „Ferrari" cilvēki izrādījuši interesi par Serhio," skaidro jaunā talanta tēvs. Pati Kaltenborna gan iebilst, sakot, ka „pagājušā gada augustā nosaucām šī gada pilotus. Mums šosezon viss ir skaidrs, punkts". Sarunas beigās gan izskan frāze par to, ka „ko nesīs nākotne, mēs vēl redzēsim". Pats Serhio Perezs šādas baumas pilnīgi un galīgi noliedz: „Es stāvu un krītu par „Sauber" komandu. Jā, ir dažādas baumas, bet es visu šo sezonu braukšu „Sauber" vienībā."

„Perezs šodien nobrauca fantastiskas sacīkstes," jauno meksikāni slavē „Ferrari" komandas vadītājs Stefano Domenikali, tomēr uz jautājumu, vai Masas dienas „Ferrari" jau ir skaitītas, Domenikali atbild strikti: „Nepavisam nē. Šis ir grūts laiks, un mums jāatrod veids, kā viņam atgūt uzticību šim automobilim. Mums jānodrošina tas, lai viņš justos labi automobilī, un varētu braukt uz saķeres robežas. Citādi viss kļūs vēl trakāk."

Pats problēmu bērns Felipe Masa ir lakonisks: „Mums jāatrod problēmas un jāsaprot, kāpēc mums tā neiet, lai tiktu ārā no šīs situācijas. Tas ir tas, kas mums ir jāizdara, un to es arī izdarīšu," skaidro Massa. Daudzi eksperti apšauba brazīlieša pilota spējas, un uzskata, ka viņš pēc smagās avārijas 2009. gadā vairs nespēj uzrādīt tādus rezultātus, kā agrāk. To pierāda arī pēdējo divu gadu kopvērtējumi - gan 2010., gan 2011. gadā Fernando Alonso sezonas beigās bija teju divas reizes lielāks punktu skaits.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png