profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Batona uzvaras pamatā viesnīcas numurs un Hamiltona laipnība

Artūrs Virbulis 21.03.2012 - 11:35 Batona uzvaras pamatā viesnīcas numurs un Hamiltona laipnība
Foto: automobilsport.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē Austrālijā startēja pirmās formula sezona. Pārliecinošāko un ātrāko sniegumu demonstrēja 2009. gada čempions Džensons Batons, kurš spēja uzvarēt, aiz sevis atstājot aizvadīto divu gadu čempionu Sebastianu Fetelu un komandas biedru Luisu Hamiltonu. Intervijā pēc sacensības viņš atklāja vairākus faktus, kā arī to, kā plāno atpūsties līdz nākamajam posmam, kas risināsies jau šonedēļ.

„Katra uzvara man nozīmē ļoti daudz, un to zina visi šeit klātesošie (Batons, Fetels, Hamiltons). Šī uzvara mums kā komandai parāda to, cik svarīga bija šī ziema. Mums tā bija spēcīga, un to jau pierādīja sestdienas kvalifikācija. Ir lieliski uzvarēt sezonas pirmajā posmā, tas kalpos kā papildu motivācija mūsu komandas darbiniekiem Vokingā, kuri jau tā strādā virsstundas," pēc sacensībām atzīst Džensons Batons.

Viena no panākuma atslēgām uzvarā bija Batona izcilais starts, kura laikā viņš spēja apsteigt komandas biedru Hamiltonu un jau līdz ar pirmo līkumu izvirzīties vadībā. „Es labi reaģēju uz luksofora gaismām, tomēr pats starts nebija ideāls. Par ātru ieliku otrajā ātrumā un tādējādi nokritās apgriezieni. Ar to visu gan pietika, lai apdzītu Luisu un pirmajā līkumā iebraukt kā pirmajam," stāsta sacensību uzvarētājs.


Pēc pirmā līkuma Batons pirms Hamiltona un Šūmahera. Foto: AP Photo

Turpinot viņš skaidro, ka „Hamiltons uzvedās ļoti godīgi, un mēs necentāmies viens otru izstumt. Tas bija ļoti laipni no viņa puses". Šī jau bija Batona trešā uzvara četru gadu laikā Austrālijā, un arī šim faktam viņam ir interesants skaidrojums. „Katru uzvaras gadu es esmu gulējis vienā un tajā pašā istabā. Kad mēs šeit ieradāmies, draudzene noteica, ka šī taču ir tā pati istaba, kā pirms diviem gadiem, kad uzvarēji. Varbūt tas ir iemesls," nosmej Batons.

Pēc sacensību vakaru Batons izbaudīja, atpūšoties ar komandu, draugiem un ģimeni. „Pārāk traki nevar, jo pirmdien un otrdien jau atkal trenēšos. Tomēr pāris alus vai „Johnny Walkers" ar komandu jau iedzersim. No rītdienas gan atkal pilna koncentrācija uz Malaiziju," tā par atpūtu un gatavošanos sacensībām Džensons Batons.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png