profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zināmi Neikšāna konkurenti Portugāles WRC posmā

Mārtiņš Jankovskis 14.03.2012 - 13:08 Zināmi Neikšāna konkurenti Portugāles WRC posmā
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Marta beigās tiks aizvadīts kārtējais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, kurā uz starta pirmo reizi stāsies jaunā "Rally Class'' klase, kurā, kā zināms, startēs arī LMT rallija ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals.

Atgādināsim, ka šajā klasē, kurā dalības maksa ir 260 000 eiro, sportisti varēs braukt tikai ar ''Subaru Impreza STR12'' automašīnām, kuras sagatavos beļģu ''Symtech Racing'' komanda. Šīs klases dalībniekiem sava meistarība būs jāapliecina sešos posmos, no kuriem četri pārklāsies ar PWRC - Portugālē, Grieķijā, Vācijā, Itālijā, Francijā un Spānijā.

Aplūkojot Portugāles rallija dalībnieku sarakstu, var redzēt, ka startam pieteikušās sešas ''Subaru Impreza'' automašīnas. Lai arī symtech.be mājas lapā šobrīd nav atrodama informācija par šīs klases dalībniekiem, kā portālam Go4speed atklāja ''Symtech Racing'' pārstāvis Dirks van der Slus, tad Portugālē "Rally Class'' klasē startēs tikai četras ekipāžas - Andis Neikšāns, Rikardo Trivino, Jurijs Protasovs un Rifats Sungkars.

Arī Andis Neikšāns portālam zināja teikt, ka šobrīd pieteikušās tikai četras ekipāžas, kuras arī cīnīsies par galveno balvu - pieciem pilnībā apmaksātiem posmiem 2013. gadā ar "Subaru R4" automašīnu. Jautāts par treniņiem, Andis teica: ''Ir plānots pirms došanās uz Portugāli šeit Latvijā aizvadīt treniņus ar Viktora Lebedeva ''Subaru'' automašīnu, kā arī pirms paša rallija plānojas nelieli treniņi jau Portugālē."

Cik tad ir spēcīgi Neikšāna/Dzirkala konkurenti? Viens no pretendentiem uz uzvaru šajā "Rally Class'' būs ukrainis Jurijs Protasovs, kurš pēdējos gados savu meistarību slīpē Eiropas rallijos. 28 gadus vecais pilots karjeras laikā startējis trīs WRC posmos (labākais rezultāts 19. vieta 2011. gadā Zviedrijas un Argentīnas posmos), divos IRC rallijos, vairākos Eiropas rallija čempionāta posmos, kā arī ir biežs viesis Polijas čempionātā. 2008. gadā ukraiņu sportists startēja arī rallijā Sarma, taču toreiz viņš izstājās jau pirmajā posmā. Jāatzīmē, ka vairākos rallijos Protasovs piedalījies ar ''Subaru Impreza STi N15'' automašīnu, kas vismaz sākumā noteikti viņam dos lielāku priekšrocību pār saviem konkurentiem.


Jurijs Protasovs. Foto: ewrc.cz

Meksikānis Rikardo Trivino (39 gadi) karjeras laikā piedalījies 26 WRC posmos, taču augstus rezultātus viņam nav izdevies sasniegt. Labākais rezultāts tika sasniegts šogad notiekošajā Meksikas rallijā, kurā sportists, startējot ar ''Ford Fiesta RS WRC'' automašīnu, izcīnīja desmito vietu, taču, kā jau minējām, tad konkurence šajā posmā nebija no tām spēcīgākajām, jo uz starta šajā posmā izgāja tikai 27 ekipāžas. Ja var ticēt pieejamajai informācijai, tad pagājušajā gadā sportists brauca četros Spānijas čempionāta posmos, kā arī Zviedrijas WRC posmā, bet gadu iepriekš Trivino savu meistarību slīpēja Meksikā un Kostarikā.


Rikardo Trivino. Foto: supermotores.net

Vismazāk dzirdētais ir indonēzietis Rifats Sungkars. Šis sportists pēc ewrc-results.com mājas lapā pieejamās informācijas startējis tikai Āzijas un Klusā okeāna rallija čempionātā (APRC). Pagājušajā gadā viņš APRC čempionātā palika augstajā trešajā vietā, piekāpjoties vien tādiem braucējiem kā Alisteram Makrejam un Krisam Atkinsonam.


Rifats Sungkars. Foto: ewrc.cz

''Protams, dalībnieku skaits nav liels šajā klasē, tāpēc viss ir mūsu rokās. Darīsim visu, kas būs mūsu spēkos," tā Neikšāns.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png