profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

P.Solbergs: Latvala ir sasodīti ātrs

Mārtiņš Jankovskis 19.03.2012 - 19:56 P.Solbergs: Latvala ir sasodīti ātrs
Peters Solbergs ar stūrmani Krisu Patersonu. Foto: ewrc.cz

Meksikas rallijs jau kādu laiku kā beidzies, emocijas norimušas un laiks iet uz priekšu. Vieniem aizvadītais rallijs aizritēja gludi, bet bija tādi, kuri pēc iespējas ātrāk gribētu aizmirst šo Meksikas ralliju.

Visvairāk šogad nav paveicies somu braucējam Jari Mati Latvalam. Šobrīd izskatās, ka viņš ir visātrākais pilots starp visiem WRC braucējiem, taču ar stabilitāti, kas ir svarīgākais rallijā, somu braucējam nav gājis labi. No trīs aizvadītajiem rallijiem, kuros Latvala dažbrīd kopvērtējuma tabulā atradās pirmajā vietā, viņš finišējis tikai vienā posmā, kamēr pārējos abos rallijos ir piedzīvotas avārijas.


Jari Mati Latvala. Foto: supermotores.net

Neskatoties uz to, gan komandas vadība, gan komandas otrais pilots Peters Solbergs uzskata, ka Latvala par sevi vēl liks runāt. ''Protams, ir vilšanās par Latvalu. Man viņu ir žēl. Taču varu pateikt vienu - viņš ir sasodīti ātrs. Neticami ātrs. Viņš ir pelnījis vairāk nekā tagad. Viena lieta ir skaidra - viņš būs ātrs un spēcīgs nākamajā Portugāles posmā,'' saka Peters Solbergs.

"Jā, ir bijušas dažas kļūdas, taču labā ziņa ir tā, ka mēs esam ātri. Pagājušajā gadā mums Meksikā negāja, taču šogad mums bija vairāk ātrāko laiku ātrumposmos nekā "Citroen". Nepārprotami Latvala pieļāva kļūdu, taču šogad viņš ir pavisam cits braucējs. Man nav ne mazāko šaubu, ka Portugālē visas neveiksmes tiks atstātas aiz muguras," saka "Ford" vadītājs Malkolms Vilsons.


Sebastjans Lēbs. Foto: supermotores.net

Tikmēr rallija uzvarētājs Sebastjans Lēbs atzinis, ka, neskatoties uz šīm divām avārijām, Latvala joprojām ir viņa lielākais konkurents. ''Svarīgākais ir finišēt katrā rallijā. Šobrīd mums ir divas uzvaras, kamēr Latvala, kurš ir viens no maniem lielākajiem konkurentiem, ir izstājies divas reizes. Turpinājumā man jābrauc tādā pašā garā.''

Kopvērtējums pēc trīs posmiem:
1. S.Lēbs 66
2. M.Hirvonens 50
3. P.Solbergs 47
4. M.Ostbergs 28
5. J.M.Latvala 26
6. J.Novikovs 21
7. D.Sordo 18
8. O.Tanaks 14

Kopvērtējums ražotāju ieksaitē
1. Citroen Total World Rally Team 108
2. Ford World Rally Team 70
3. M-Sport Ford World Rally Team 38
4. MINI WRC Team 26
5. Qatar World Rally Team 16

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png