profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gardemeisters palielina apgriezienus un pakāpjas uz trešo vietu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 18.03.2012 - 11:33 Gardemeisters palielina apgriezienus un pakāpjas uz trešo vietu (VIDEO)
Tonijs Gardemeisters un Agris Pētersons. Foto: ''RE Autoclub''

Pēc pirmā ''Italian Baja" posma slavenais somu rallija braucējs Tonijs Gardemeisters, kuram stūrmanis ir Agris Pētersons, bija septītais, līderim zaudējot 35 sekundes. Otrajā dienā sportistiem bija jāveic divi posmi, kas kopā sastādīja 160 kilometrus.

Otrajā dienā ''Italian Baja" distanci veidoja akmeņiem bagāti ceļa posmi, smiltis, kā arī nācās braukt pa upes gultni, kur papildus korekcijas ieviesa ūdens šķēršļi. Diemžēl pirmajā posmā nācās izstāties tā brīža līderim Borisam Gadasinam, jo viņa ''G-Force 12002" automašīnai radās problēmas ar stūres mehānismu. Dienas pirmajā posmā ātrākais bija WRC pilots Peters van Merksteijns no Nīderlandes, bet trešais šajā posmā palika Gardemeisters, kurš līderim zaudēja 56 sekundes.


Foto: ''RE Autoclub''

Otrajā posmā ātrākais bija slavenais Žans Luī Šlesērs, kuram 25 sekundes zaudēja van Merksteijns, bet minūti lēnāks bija Gardemeisters. Līdz ar to pēc otrās dienas vadībā atrodas van Merksteijns, kurš par minūti apsteidz Vladimiru Vasiļjevu, bet nepilnas divas minūtes zaudē "RE Autoclub" pilots Gardemeisters. Tikmēr jau uz astoto vietu (pēc pirmā posma bija 36. vietā) pakāpies Šlesērs.

''Visgrūtāk bija maksimālo ātrumu saglabāt vietās, kur tika šķērsots ūdens. Pēc ūdens šaltīm stiklā vairākas sekundes nekas nebija redzams. Jāmēģina turpināt braukt pa iepriekš izvēlēto trajektoriju," otrās dienas notikumus komentēja Tonijs Gardemeisters.


Foto: ''RE Autoclub''

Neveiksmīgi otrā diena noslēdzās otrajai ''RE Autoclub" ekipāžai Aleksandram Terentjevam/Aleksandram Terentjevam junioram, jo viņu automašīnu ''Toyota LC 200" piemeklēja tehniskas problēmas - elektronikas darbības traucējumu dēļ nācās iztikt bez turbīnas. Tas ekipāžai pēc otrās dienas dod 32. vietu atlikušo 38 ekipāžu konkurencē.

''Galvenais nepadoties un nezaudēt optimismu. Pat situācijā, kad autiņš neiet," pēc mērķa sasniegšanas komentēja „RE Autoclub" pilots Aleksandrs Terentjevs.

Šodien ''Italian Baja" dalībnieki veiks trešo un ceturto posmu - katrs no tiem būs 81 kilometru garš.

Video no sacensībām:


Video no sacensībām:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png