profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 Austrālijā jauns sākums vai pagājušās sezonas turpinājums?

Go4speed 16.03.2012 - 00:46 F1 Austrālijā jauns sākums vai pagājušās sezonas turpinājums?
Foto: Scanpix/AP

Austrālijas Lielās balvas izcīņa F1 solās būt aizraujoša un neprognozējama. Liela daļa speciālistu priekšroku dod iepriekšējo divu gadu čempionam Sebastianam Fetelam, kas kā ierasts sēdīsies „Red Bull" bolīdā, taču tiek izcelta arī Luisa Hamiltona („Mclaren") labā forma un gatavība koncentrēties sacensībām.

Tā kā sacensības Melburnā ir pirmās šajā sezonā, pārsteigumus var sagādāt ne tikai pilotu sagatavotības līmenis un inženieru paveiktais, bet arī „Pirelli". Portālam f1.com riepu piegādātāja motoru sporta direktors Pols Hemberijs atklāj, ka „Mclaren" komandas boss Martins Vitmaršs ir lūdzis „Pirelli" izaicināt komandas un, ja tas izdošoties, tad vismaz sezonas sākumā sacīkstes būs aizraujošas. Riepu ražotājs ir pacenties radīt vēl mīkstāka sastāva gumiju, kas liks pilotiem īpaši saudzīgi riņķot pa trasi.


Foto:Scanpix/AP. Riepu piegādātās "Pirelli" šogad izvēlējies mīkstāku materiāla sastāvu, kas sola ātrāku nodilumu, kā arī mainījies ir krāsojums. Tas, labākai saskatīšanai no malas, kļuvis biezāks.

Nākamais nosacījums, kas var radīt neprognozējamu iznākumu ir laika apstākļi, jo sacensību dienā pilnīgi noteikti var būt lietus. Slapjos laika apstākļos pat pēdējās sezonās ir gadījies pa pamatīgam pārsteigumam, līdz ar to līdzīgi notikumi nav izslēgti arī šogad Austrālijā.

Tāpat uz starta sezonas pirmajās sacīkstēs stāsies seši piloti, kas izbaudījuši čempiona godu, ja visiem izdosies kvalificēties, tas būs jauns sasniegums.

Ilgākā prombūtnē bijušais Kimi Raikonens ir drošs par „Lotus" komandas spēku, jo Melnburnā nepieciešama izcila saķere un viņa formulai saķere ir lieliska, kas nozīmē, ka rezultātam jābūt labam. „Red Bull" braucēji pārliecību nes līdz no iepriekšējās sezonas un Sebastians Fetels portālam espnf1.com stāsta, ka pirmajā posmā pārliecinošs sniegums jāparāda jau kvalifikācijā. Turpretī viens no tuvākajiem „Red Bull" konkurentiem Luiss Hamiltons („Mclaren") ir pārliecināts, ka pirmais posms neko neizšķirs, jo, piemēram, iepriekšējā sezonā sākums bija labs, bet turpinājums neveiksmīgs.


Foto: Scanpix/AFP. Heiki Kovalainens ("Caterham") izvēlējies modernu ķiveres motīvu. Uz jaunā galvas aizsarga redzama populārās spēles "Angry Birds" tēma.

Pagājušās sezonas salīdzinošajiem neveiksminiekiem „Ferrari" arī šīs sezonas testi nav bijuši sevišķi iepriecinoši, tāpat pretrunīgi izsakās komandas vadītāji un piloti, tomēr īsto sezonas sagatavošanās darba novērtējumu varēs izteikt pēc finiša svētdien.

Speciālisti uzskata, ka samērā ātri būs arī „Mercedes", tomēr vadošajām komandām der uzmanīties no „Force India", jo Pols di Resta varot sagādāt pārsteigumu.


Foto: Scanpix/AFP. "Marussia" testu pilote būs sieviete-spāniete Marija de Villota. Viņa priecīgi māj fotogrāfiem, kas cenšs viņu iemūžināt pilnā ekipējumā, bet ar ķiveri padusē
.

Jāpiebilst, ka treniņbraucienus, kā arī kvalifikāciju un sacensības varēs vērot arī televīzijas kanālā Viasat Sport Baltic. Kvalifikācija notiks sestdien, bet sacensības svētdien pulksten 8:00 pēc Latvijas laika.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png