profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 čempions Raikonens par dzeršanu, izklaidi un atgriešanos

Artūrs Virbulis 15.03.2012 - 18:55 F1 čempions Raikonens par dzeršanu, izklaidi un atgriešanos
Foto: xpbimages.com

Šajā nedēļas nogalē visi autosporta pasaules starmeši būs pavērsti uz Melburnu, kur risināsies 2012. gada F1 sezonas atklāšana. Īpašu uzmanību baudīs Kimi Raikonens, kurš pēc divu gadu pauzes atkal atgriežas karaliskajā autosportā. Motivācijas somu pilotam netrūkst, tomēr, kā Raikonens pats atzinis, no izklaides un iedzeršanas viņš vēl aizvien nav gatavs atteikties.

Lai arī ažiotāža ap 2007. gada čempiona atgriešanos sacelta pamatīga, viņš pats to visu uztver mierīgi. „Vēl aizvien te ir tie paši cilvēki un arī tēmas nav mainījušās. Es domāju, ka nekas daudz nav mainījies. Automašīna testos uzvedas līdzīgi kā manās pagātnes atmiņās, vienīgais jauninājums ir DRS sistēma," tā par savu atgriešanos Kimi Raikonens. Vēsais soms ir apmierināts arī ar atmosfēru komandā: „Viņi neiespringst. Ja tu kaut ko gribi izdarīt citādāk nekā ierasts, viņi ir gatavi to pamēģināt."

Raikonenu pirmajā formulā labi atceras ne vien sasniegumu, bet arī sarežģītā rakstura dēļ. „Es daru to, kas man patīk. Ja es gribu kaut kur aiziet un ar draugiem izklaidēties, tad es to varu darīt. Nav neviena, kas man varētu pateikt, ka es to nevaru darīt. Kamēr tas netraucē manam darbam, tikmēr es tajā nesaskatu itin nekādas problēmas," savu izklaidēšanos raksturo Raikonens. Arī pēdējā „Top Gear" raidījuma epizodē uz raidījuma vadītāja Džeremija Klarksona jautājumu, vai viņš ir atmetis dzeršanu, Raikonens smaidot atbildējis, ka nē.


Kimi Raikonens savā jaunajā „Lotus" sacīkšu spēkratā. Foto: skysports.com

Kimi ir atgriezies F1, tomēr viņa sirdī vēl mājo rallijs. Pēc traģiskās poļa Roberta Kubicas rallija avārijas pagājušajā gadā, ir skaidrs, ka „Lotus" komanda ir negatīvi noskaņota pret savu pilotu iespējamo braukšanu rallija pasākumos. Tiesa gan, arī šajā jautājumā soms ir ierasti mierīgs, sakot, ka „tas ir normāli pirmajā formulā, viņi visu grib aizliegt. Ja es paralēli F1 varētu braukt rallijā, tad es to darītu. Un varbūt man arī nākotnē to atļaus, ja es pirms tam būšu uzrādījis labus rezultātus".

Gan bijušie, gan esošie F1 piloti par kolēģa Raikonena atgriešanos izsakās pozitīvi. Viņa bijušais komandas biedrs Deivids Kulthārds uzskata, ka 2007. gada pasaules čempiona atgriešanās tikai bagātinās pirmo formulu. „Nav nekā briesmīgāka sportā, kā kaudze ar kloniem. Ir nepieciešamas dažādas personības, un Kimi noteikti ir personība par sevi," skaidro Kūlthards.

Septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers atzinis, ka „viņa auto izskatās konkurētspējīgs, un abi ar komandas biedru ziemas testos izskatījās spēcīgi. Nezinu, kādēļ viņam vajadzētu būt problēmām. Novēlu viņam visu to labāko". Aktuālais čempions Sebastians Fetels par Raikonena atgriešanos izsakās ar smaidu: „Ir labi, ka viņš ir atpakaļ. Domāju, ka viņš pats par savu atgriešanos priecājas vairāk, nekā mēs to ārēji manām."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png