profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brauns: Šūmahers nav pirmais pilots komandā

Artūrs Virbulis 14.03.2012 - 18:30 Brauns: Šūmahers nav pirmais pilots komandā
Foto: Jamey Price/F1 Fanatic

Mihaels Šūmahers pēdējos divus gadus pēc savas atgriešanās F1 ir bijis lēnāks par „Mercedes" komandas biedru Niko Rosbergu. To atzīst arī komandas vadītājs Ross Brauns, kurš skaidro, ka abiem komandas biedriem ir vienlīdzīgas pozīcijas komandā. Pats Rosbergs ir gandarīts par to, ka ir ātrāks par Šūmaheru, savukārt Šūmahers uzskata, ka vēl aizvien pieskaitāms pie ātrākajiem braucējiem pasaulē.

Acīmredzot Šūmahers līdz šim baudīja pirmā pilota statusu, tomēr ar saviem pēdējo divu gadu rezultātiem viņš to nav spējis attaisnot. Izteikti ātrāks Rosbergs ir kvalifikācijā, kur pagājušajā sezonā viņš no 19 sacīkstēm 16 reizes bijis ātrāks. Šo parādību komandas vadītājs Brauns skaidro ar to, ka Rosbergs vienā aplī spējīgs izmantot visu riepu potenciālu, savukārt Šūmaheram ar to ir problēmas.

„Mihaels pats vēl nav sapratis, kā viņam (Rosbergam) tas izdodas. Mūsdienu riepas nav salīdzināmas ar tām, kurām Šūmahers brauca savos pēdējos „Ferrari" gados, jo tām vēl bija rises," stāsta Brauns. Par braucēju iespējamajām privilēģijām viņš izsakās sekojoši: „Es katru rītu gribu būt spējīgs spogulī skatīties bez sirdsapziņas pārmetumiem, tādēļ abiem braucējiem ir vienādas iespējas." Rosbergs kādā intervijā uz jautājumu, vai viņam ir svarīgi uzvarēt komandas biedru, atbildējis, ka „tas ir svarīgi, tas man daudz ko nozīmē. Tādēļ arī priecājos par to, ka pēdējos divos gados esmu bijis spējīgs uzvarēt savu komandas biedru".


Ross Brauns ar Niko Rosbergu un Mihaelu Šūmaheru. Foto: Jamey Price/F1 Fanatic

Tomēr tas nenozīmē, ka Šūmahers ir par vecu sacīkstēm. „Ja Mihaels ātrajos līkumos atlaistu gāzi, tad to varētu redzēt un teikt, ka viņam nav pārliecības par sevi un automašīnu. Tomēr tā tas nav. It sevišķi ātrajos līkumos viņš bieži vien ir ātrāks nekā Niko," Šūmaheru aizstāv Brauns. Pats čempions pirms šīs sezonas starta uzvedas pašpārliecināti un ir gatavs cīnīties.

„Es nezinu, vai es sevi varu salīdzināt ar trīsdesmitgadīgo es, kāds es agrāk biju. Tomēr es zinu to, ka vēl aizvien esmu pietiekami labs priekš pasaules spices," stāsta Mihaels Šūmahers. Savā trešajā atgriešanās sezonā viņš beidzot vēlas izcīnīt savu pirmo pjedestālu ar „Mercedes". Šūmahers gan piebilst, ka nevajadzētu sagaidīt to, ka „jau uzreiz būsim spējīgi cīnīties ar „Red Bull" komandu".

Atgādināsim, ka šajā nedēļas nogalē Melburnā, Austrālijā, sākas 2012. gada F1 sezona. Sestdien kā ierasts tiks aizvadīta kvalifikācija, savukārt īstais šovs sāksies svētdien. Starts svētdien, 18. martā, pēc Latvijas laika tiks dots 8:00 no rīta.
Komentāri
Not_Verified 15.03.2012 14:25
Es to darīšu Viasat Sport Baltic. Kungi un dāmas ar staelīta iespējām vai vēl īpašākām kabeļa pakām var arī pie britiem vai vāciešiem pieslēgties. Protams, ir arī internets;)
Dzenish 15.03.2012 11:31
Kur varēs vērot tiešraidē gan kvalifikāciju,gan īsto šovu? :)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png