profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 "skaistuma un ātruma konkurss" jau nākamnedēļ Melburnā

Go4speed 07.03.2012 - 18:03 F1 "skaistuma un ātruma konkurss" jau nākamnedēļ Melburnā
Foto: Scanpix/LaPresse

Vēl tikai mazliet vairāk par vienu nedēļu atlicis līdz 2012. gada F1 sezonas pirmajam posmam, kas, kā ierasts, notiek Austrālijas pilsētā Melburnā. Formulu parādes uz paaugstinājumiem prezentācijas parādīja, ka spēkratu izskats ir uzskatāmi mainījies. Tajā pat laikā testu rezultāti liek aizdomāties, ka, iespējams, mainījies ir ne tikai ārējais veidols, bet arī spēku samērs trasē.

Vienu no radikālākajiem izskata risinājumiem izvēlējies „Ferrari", kas pagājušajā sezonā nepārtraukti cīnījās ar atpalicību no ātrākajām komandām. Itāļu vienības vadība vēl vasarā runāja, ka laicīgi jāsāk darbs pie jaunās formulas izveides, lai neatkārtotos pagājušā gada scenārijs. Speciālisti interneta vietnēs f1.com un autosport.com lēš, ka „Ferrari" iespējas cīnīties par pjedestālu nav spožas, vēl vairāk, formulas risinājumi tiek salīdzināti ar 20 gadus senu vēsturi, kad „Ferrari" piedzīvoja sliktāko sezonu pēdējos 30 gados. Par izredzēm šaubās arī komandas vadība, kas gan maina viedokli no dienas uz dienu.


Foto: Scanpix/LaPresse. "Ferrari" pilots Felipe Masa šī gada F1 bolīdā F2012, kas nodēvēts par ļoti neglītu.

Joprojām visdrošākās likmes nākamajā sezonā ir uz „Red Bull" un „Mclaren". Tomēr testu rezultāti nebūt par to neliecina. F1.com speciālisti gan atgādina, ka abas līderu komandas pēdējos testos Barselonas trasē izvēlējās braukt ar pilnākām degvielas tvertnēm nekā tuvākie konkurenti, taču arī rezultāti nav jāignorē pilnībā. „Mclaren" braucējs Luiss Hamiltons skaidro, ka komanda pildījusi konkrētu programmu aerodinamikas pārbaudēm un noslēdzošajos apļos radušās nelielas tehniskas ķibeles. Tāpat pēdējos testos neveiksmes vajāja pagājušā gada čempionu Sebastianu Fetelu, kas sadauzīja jauno priekšējo antispārnu, kam kombinācijā ar formulas aizmugurējo daļu jābūt ātruma un līkumošanas atslēgai.


Foto: Scanpix/AFP. Pagājušā gada pasaules čempions un šī gada pirmssezonas galvenais favorīts Sebastians Fetels riņķo pa sev neveiksmīgo Barselonas trasi pēdējos pirmssezonas testos.

Nepārliecinošs sākums izdevies arī pagājušā gada ceturtās vietas īpašniekiem „Mercedes". Mihaels Šūmahers jau divas atgriešanās sezonas aizvadījis bez kāpšanas uz goda pjedestāla un, pēc apskatnieku domām, šis gads veterānam nebūs vieglāks, jo abiem ar komandas biedru Niko Rosbergu nācās pamatīgi cīnīties ar pāragru riepu nodilumu, kas, protams, nesola vieglu braukšanu nākamnedēļ Melburnā.

Sezonas intrigai līderu nepārliecinošie rezultāti noteikti nāks par labu, jo, piemēram, „Lotus" komanda ar Kimi Raikonenu priekšgalā pēdējos testos visiem brauca pa priekšu. Labus rezultātus uzrādīja arī Raikonena partneris Romēns Grožāns, kas tāpat kā soms atgriežas F1 pēc pārtraukuma. Tāpat pieklājīgs sniegums vērojams „Sauber" komandai un „Toro Rosso"
Savas individuālās veiksmes sasniegušas arī lejusgala komandas, pēdējā no kurām, „Marussia", ir izturējusi Starptautiskās automobiļu federācijas drošības testus un tāpat kā pārējās 11 komandas ir gatavas startam Melburnā, kas tad arī parādīs patieso spēka samēru.


Foto: Scanpix/Reuters. Šī gada jaunpienācējs F1 "Marussia" tikai šajā nedēļā izturēja Starptautiskās automobiļu federācijas 18 drošības testus un ir gatava startam Melburnā.

Komandas 2012. gada sezonā:

„Red Bull"
Piloti: Sebastians Fetels, Marks Vēbers

„Mclaren"
Piloti: Luiss Hamiltons, Džensons batons

„Ferrari"
Piloti: Fernando Alonso, Felipe Massa

„Mercedes"
Piloti: Mihaels Šūmahers, Niko Rosbergs

„Lotus"
Piloti: Kimi Raikonens, Romēns Grožāns

„Force India"
Piloti: Pols di Resta, Niko Hulkenbergs

„Sauber"
Piloti: Kamui Kobajaši, Serhio Perezs

„Toro Rosso"
Piloti: Daniels Rikiardo, Žans-Ēriks Vernjē

„Williams"
Piloti: Pastors Maldonado, Bruno Senna

„Caterham"
Piloti: Heiki Kovalainens, Vitālijs Petrovs

„HRT"
Piloti: Pedro de la Rosa, Narains Kartikejans

 „Marussia"
Piloti: Timo Gloks, Čarlzs Piks
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png