profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lidojošais soms Gardemeisters kļūst par RE Autoclub pilotu (FOTO, VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 07.03.2012 - 12:06 Lidojošais soms Gardemeisters kļūst par RE Autoclub pilotu (FOTO, VIDEO)
Tonijs Gardemeisters rallijā "Latvija 2010". Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Kā noskaidroja portāls Go4speed, tad pirms pāris dienām Latvijā viesojās slavenais somu rallija braucējs Tonijs Gardemeisters. Kā izrādās, tad 2005. gada pasaules rallija čempionāta kopvērtējuma ceturtās vietas īpašnieks Gardemeisters atbrauca uz Latviju, lai aizvadītu testus ar "Mitsubishi" rallijreida automašīnu, kā arī vienotos par sadarbību ar "RE Autoclub" šā gada rallijreidu sezonā.

Zināms, ka oficiālo debiju pie "RE Autoclub" sagatavotās automašīnas stūres sportists piedzīvos no 15. līdz 18. martam Itālijā notiekošajās "Italian Baja" rallijreida sacensībās. Bez Gardemeistera uz šīm sacensībām dosies vēl viena "RE Autoclub" ekipāža - Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors. 


Gardemeisters s/k "333" testē "RE Autoclub" rallijreida mašīnu. Preses foto

Lai noskaidrotu kaut ko vairāk, portāls vērsās pie "RE Autoclub". ''Pirmais starts Tonijam paredzēts Itālijā, taču nākotnē mēs viņu plānojam iesaistīt mūsu komandā kā galveno pilotu," sarunā ar Go4speed izteicās Raimonds Elbakjans. ''Ideja radās pēc tam, kad mēs viņu apkalpojām vienā no Latvijas rallija čempionāta posmiem (2010. gadā Gardemeisters brauca ar ''Evo IV'', kur rallijā ''Latvija 2010" sportists izcīnīja trešo vietu). Interese bija no abām pusēm. Sarunas turpinājās līdz nesen sportists "333" trasē aizvadīja testa braucienus, pēc kuriem viņš palika apmierināts."

Elbakjans atzīst, ka pirmajos posmos rezultāts nav svarīgs, jo galvenais, lai Tonijs aprod ar mašīnu un saprot, kas ir rallijreids un vai viņam tas patīk. ''Pirmajās sacensībās nav uzdevums izcīnīt kaut kādu konkrētu vietu. Galvenais braukt, aprast ar jauno mašīnu, iepazīt rallijreidu. Plašāks kalendārs, kuros posmos sportists startēs, vēl nav zināms, taču, iespējams, mēs viņu redzēsim ''Riga Baja" sacensībās, kuras notiks septembrī. Gribam, lai viņš startētu arī Krievijas posmos, kā arī, lai viņš nobrauktu ''Silk Way" rallijreidā, kas ir tāds mūsu mazais mērķis. Šobrīd šis ir kā pilotprojekts, tāpēc mums ir jāsaprot, kā mēs spēsim kopā sastrādāties."


Preses foto

Tāpat Raimonds atzina, ka Tonijs noteikti turpināšot arī braukt rallijā, kas ir viņa sirdslieta. "Rallija apritē esmu jau 19 gadus, tādēļ noteikti varu apgalvot, ka man nav sveša šī sfēra. Man rallijs ir asinīs - ar to ceļos, dzīvoju un guļu. Jau iepriekš biju domājis par jauniem izaicinājumiem, tādēļ Roberta Elbakjana piedāvājums par iesaistīšanos rallijreidā nāca īstajā laikā," saka 36 gadus vecais Tonijs Gardemeisters, kurš karjeras laikā sešos WRC posmos kāpis uz goda pjedestāla.

VIDEO: Tonijs Gardemeisters testē "RE Autoclub" mašīnas:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png