profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lotus rallija komanda gatavojas pirmajam iznācienam

Mārtiņš Jankovskis 04.03.2012 - 10:30 Lotus rallija komanda gatavojas pirmajam iznācienam
Foto: Lotus Racing preses dienests

Portāls jau ziņoja, ka šogad līdzās WRC un citām klasēm būs pieejama arī FIA GT klase. Šī iemesla dēļ par atgriešanos rallijā paziņojusi ''Lotus" komanda, kura brauks ar jauno ''Lotus Exige R-GT" automašīnu. Sadarbībā ar itāļu komandu ''United Business'', jaunā ''Lotus Exige R-GT" automašīna būs nokrāsota melnā un zelta krāsā, tāpat kā F1 bolīds.

Noskaidrojies, ka debiju ''Lotus International Rally'' komanda piedzīvos aprīlī, kad šī mašīna būs redzama Eiropas rallija čempionātā (ERC). Ar to Itālijā notiekošajā ''Rally 1000 Miglia'' brauks bijušais Portugāles čempions un SWRC pilots Bernardo Souza. Taču pirms došanās trasē nākamnedēļ tiks aizvadīti vēl pēdējie testi.

''Lotus'' paziņojis, ka kopumā šogad tiks uzbūvētas desmit šādas mašīnas, no kurām septiņas piederēs oficiālajai komandai, bet trīs būs pieejamas citiem braucējiem. ''Šī būs pirmā GT automašīna, kurai būs FIA homologācija. Tā būs lieliska iespēja ERC čempionātā strādāt kopā ar ''United Business'', jo viņi, tāpat kā mēs, zina, kā uzvarēt. Tā būs nopietna sadarbība. Šis ''Lotus'' būs kārtējais jaunais izaicinājums,'' saka ''Lotus Racing'' direktors Klaudio Bero.

''''Lotus'' motorsporta pasaulē ir viens no populārākajiem auto ražotājiem, tāpēc ir liels gods strādāt kopā ar viņiem,'' saka ''United Business'' pārstāvis Pjērs Liberali.

Šis jaunais ''Lotus Exige R-GT" modelis būs aprīkots ar 3,5 V6 litru dzinēju un sešpakāpju sekvenciālo ātrumkārbu. Tāpat šis spēkrats spēs attīstīt 302 Zs lielu jaudu.

Ar mašīnas tehniskajiem noteikumiem var iepazīties Šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png