profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baričello neklausa sievu un pāriet uz IndyCar

Artūrs Virbulis 03.03.2012 - 15:20 Baričello neklausa sievu un pāriet uz IndyCar
Rubens Baričello prezentējot savu 2012. gada IndyCar automašīnu. Foto: www.dailytelegraph.com

Rubens Baričello pēdējos 19 gadus bijis neatņemama pirmās formulas sastāvdaļa, tomēr katram stāstam reiz pienāk beigas, un arī šis nav izņēmums. Pēc tam, kad viņa vieta „Williams" komandā tika atdota leģendārā Airtona Sennas brāļadēlam Bruno Sennam, Baričello nolēma doties pāri okeānam un izmēģināt savus spēkus ASV F1 analogā - IndyCar sacīkstēs.

39 gadus vecais brazīliešu braucējs Amerikā šogad startēs „KV Racing Technology" komandā, kurai jau ir pieredze ar vairākiem izbijušiem pirmās formulas pilotiem. 2003. gadā šajā komandā, kad tā vēl saucās „PK Racing", četrās sacensībās startēja harizmātiskais F1 pilots Mika Salo. Savukārt Takuma Sato, kas F1 pārstāvējis „Jordan", „BAR" un Super Aguri", minētās „KV Racing Technology" sastāvā startēja 2010. un 2011. gadā. Šogad japānis brauks „Rahal Letterman Lanigan Racing" komandā.

Bez Baričello un Sato 2012. gada sezonā uz starta izies vēl viens izbijis F1 pilots Sebastjens Burdē, kas gan lielāku popularitāti ieguvis ar četriem Champ Car (IndyCar analogs) tituliem laika posmā no 2004. līdz 2007. gadam. 2011. gadā gan viņš nespēja atkārtot savus agrākos panākumus Amerikā, jo IndyCar sezonas beigās ierindojās vien 23. vietā.


Rubens Baričello IndyCar testu laikā. Foto: INDYCAR photo

Atgriežoties pie Rubensa Baričello, viņš medijiem savu jauno izaicinājumu komentējis ar lielu entuziasmu: „Esmu sajūsmā par ideju, ka atkal būšu jauniņais. Tas man liek justies jaunam, un es to mīlu." Vienīgais šķērslis pilnai IndyCar sezonai esot Baričello sieva Silvana. „Mēs skatījāmies kādas ovāla sacīkstes Amerikā un tur notika avārija. Viņa paskatījās uz mani un teica - tu taču nekad neko tādu nedarīsi, ne? - un es atbildēju, ka, protams, nē, neuztraucies," kuriozo situāciju skaidro divkārtējais F1 vicečempions.

Sievas atbalstu IndyCar sacīkstēm viņš tomēr guvis, ieminoties viņai par iespēju izlaist piecus IndyCar kalendārā esošos ovāla posmus. No otras puses gan viņš bilst, ka „es nejustos labi sēžot mājās un skatoties, kā ar manu automašīnu brauc kāds cits". Līdz ar to sagaidāms, ka Baričello startēs visos šī gada IndyCar posmos. Būs interesanti salīdzināt visu trīs izbijušo F1 pilotu sniegumus, kā arī vērot, cik augstus rezultātus tie spēs sasniegt.

Pirmais posms risināsies 25. martā Sanktpēterburgā, tomēr ar to nav domāta Krievijas slavenā lielpilsēta, bet gan kāda Floridā, ASV, esoša kūrortpilsēta. IndyCar kalendārā kopā paredzēti 15 posmi. Favorīts ir Dario Frankiti, kurš ir bijis aizvadīto trīs gadu čempions, kā arī izcīnījis čempiona titulu 2007. gadā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png