profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs: "Jaunie noteikumi cīņu padarīs godīgāku" (VIDEO)

Go4speed 03.03.2012 - 19:00 Lēbs: "Jaunie noteikumi cīņu padarīs godīgāku" (VIDEO)
Sebastjans Lēbs. Foto: AFP/Scanpix

Jau nākamās nedēļas nogalē startēs Meksikas WRC posms, kas ir pirmais grants posms šajā sezonā. Noteikti daudzi atceras pagājušo gadu, kad lielu lomu šajā (un līdzīgos) rallijos spēlēja taktiskās cīņas par labāku starta pozīciju. Tas pilots, kurš kopvērtējumā bija pirmais, parasti bija spiests iesākt attiecīgo ralliju, kas protams, tādā Meksikas rallijā nav tas pats labākais, jo specifiskais ceļa segums trasi pirmajiem braucējiem padarīja ļoti slidenu.


Foto: ewrc.cz

Pēdējos gados parasti pirmais trasē devās Sebastjans Lēbs, taču, neskatoties uz to, rallija turpinājumā franču sportists atguva pirmajā dienā zaudēto un beigās spēja uzvarēt. Bieži vien komandas izmantoja nelegālas metodes - taktiskās cīņas (apzināti zaudēja laiku, lai iegūtu labāku starta pozīciju nākamajā dienā), kas, protams, radīja negatīvas atsauksmes no daudziem cilvēkiem.

Taču šogad notikumi grants posmos risināsies savādāk, jo sportisti pirmajai dienai starta pozīciju izvēlēsies pēc veiktajiem treniņbraucieniem. Tas, ka šāda sistēma strādā, varējām pārliecināties jau Zviedrijas WRC posmā, kur arī sportisti sev izvēlējās starta pozīcijas. Pateicoties šādai sistēmai, ilgu laiku vairāki braucēji uzrādīja līdzīgus laikus, kas sacensības padarīja daudz interesantākas.


Foto: ewrc.cz 

Šogad Meksikas rallijs sāksies ar 4,7 kilometrus garu kvalifikācijas posmu, pēc kura arī piloti izvēlēsies sev starta pozīcijas. ''Man vienmēr patikuši Meksikas WRC posma ceļi, lai arī pārsvarā tajos devos pirmais,'' iesāk Sebastjans Lēbs, kurš Meksikas rallijā uzvarējis pēdējās piecas reizes pēc kārtas. ''Pateicoties kvalifikācijas sistēmai, tas šogad pirmās dienas rezultātus tik ļoti neietekmēs, jo varēšu ar pārējiem braucējiem cīnīties godīgi.''

Pagājušā gada labākie Meksikas rallija momenti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png