profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mini turpina pārsteigt

Go4speed 08.02.2012 - 17:28 Mini turpina pārsteigt
Dani Sordo. Foto: ewrc.cz

BMW kompānija apstiprinājusi, ka "Prodrive" pārraudzītā rallija komanda zaudējusi Mini rūpnīcas komandas statusu, kas tagad pārgājis "Motorsport Italia" kompānijai, kuras sastāvā ''Mini Portugal'' komandā brauks Armindo Araužo un Paulo Nobre. Taču attiecības starp Mini un Prodrive saglabāsies, un Prodrive turpinās strādāt ar automašīnu klientiem un palīdzēs turpināt mašīnu attīstību.

''Esmu priecīgs, ka Mini WRC rallijā paliek uz ilgu laiku. Mēs joprojām uzskatām, ka rallijs ir piemērots mūsu brendam. FIA ne mazāk kā mēs bija ieinteresēts, lai Mini WRC paliktu ilglaicīgi, tāpēc mēs aktīvi meklējām konstruktīvu risinājumu,'' saka Mini viceprezidents. 


Dani Sordo. Foto: ewrc.cz

Portāls jau vēstīja, ka īsi pirms jaunās rallija sezonas sākuma ''Mini'' rallija komanda paziņoja, ka Kriss Mīke, kuram ar vienību bija noslēgts trīs gadu līgums, nebraukšot sezonas pirmajā posmā. Izskaidrojums viens - Mini neesot naudas, tāpēc Mīkes vietā uz pirmo posmu tika paņemts francūzis Pjērs Kampana, kurš maksāja par savu vietu komandā.

Protams, rodas jautājums, kas notiks ar Dani Sordo, jo šogad bija plānots, ka spāņu pilots rūpnīcas komandas sastāvā startēs pilnu sezonu. ''Jāsaka, ka nekas būtiski nemainīsies un Sordo, arī turpmāk saņemot rūpnīcas atbalstu, turpinās startēt WRC čempionātā kā bija plānots, tikai jau privātas komandas sastāvā,'' saka kāds avots Prodrive kompānijā.

''Mūsu (Prodrive) un Mini attiecības nemainīsies. Mēs joprojām būsim cieši saistīti ar mūsu testu programmu un mašīnas attīstību,'' saka Prodrive šefs Deivids Ričards.


Armindo Araužo. Foto: ewrc.cz

''Šajā nedēļas nogalē Zviedrijā neviens nekādas atšķirības nepamanīs, jo mūsu ''Mini World Rally Championship'' komanda izskatīsies tāda pati, kā šobrīd. Nav nekādu šaubu, ka Sordo paliks mūsu komandā un brauks visu sezonu.''

Tagad Prodrive būs atbildīgs par ''Mini John Cooper Works WRC'' klientu mašīnām, kā arī, strādājot kopā ar ''BMW Group'', tā turpinās darbu pie mašīnas attīstības.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png