profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Antonova pēdas pasaules rallija čempionātā

Mārtiņš Jankovskis 04.02.2012 - 09:30 Antonova pēdas pasaules rallija čempionātā
Foto: www.ewrc.cz

Kā ziņo openpaddock.net, tad 2009. gadā North One Sport (NOS) ar FIA noslēdza ilgtermiņa līgumu (līdz 2020. gadam) par pasaules rallija čempionāta (WRC) pārraidīšanu televīzijā un tā tēla spodrināšanu. Viss bija labi - pārraides tika translētas, rezultāti posmu laikā bija pieejami un viss ritēja tā, kā tam bija jānotiek, taču 2011. gada sākumā NOS zaudēja naudu un nonāca finansiālās grūtībās. Taču tad uzradās lielais glābējs Vladimirs Antonovs ar savu ''Sporta iniciatīvu virzīšana" kompāniju, kas arī iegādājās NOS. Taču drīz vien pa burbuli aizgāja Snoras un Krājbanka, kā rezultātā īsi pirms jaunās WRC sezonas sākuma šķīrās arī FIA un WRC rallija promoutera NOS ceļi, ko Antonovs atstāja likteņa varā.


Vladimirs Antonovs ir/bija liels auto fans. Foto: www.saabsunited.com

Kamēr Antonovs šobrīd Londonā kaļ plānus, kā glābt esošo situāciju, tikmēr WRC rallijs turpina ritēt savu gaitu. Pirmajā posmā, kurš notika Montekarlo, domās bija jāatgriežas agrākajos laikos, jo visa rallija laikā bija pieejami tikai starta un finiša laiki (pagājušajā gadā katra posma laikā bija vairākas laika ņemšanas vietas jeb tā saucamie Split times). Šī iemesla dēļ vadošo komandu darbinieki devās ātrumposmos, lai ar rokas hronometra palīdzību uzņemtu laiku un ziņotu par notikumiem trasē. Arī ar televīzijas pārraidēm Montekarlo nebija tā, kā citos posmos, bet vissāpīgāk bija tas, ka tiešraidē nevarēja sekot ''Power Stage" ātrumposmam, ko 2011. gada sezonā tiešraidē pārraidīja katrā rallijā.

Lai arī pastāvēja iespēja, ka pirms Zviedrijas WRC posma FIA varētu vienoties ar Eurosport par WRC posmu translēšanu un laika ierīču piegādāšanu, sarunas diemžēl ir izgāzušās. ''FIA spiesta paziņot, ka uz šo brīdi mēs neesam šai sezonai atraduši promouteru un televīzijas kompāniju. Mums bija ilgas un grūtas pārrunas ar ieinteresētajām pusēm, taču dažus jautājumus mēs nespējām sakārtot tā, lai noslēgtu līgumu, tāpēc arī FIA pārtrauca sarunas. Par šo situāciju ir brīdināti gan braucēji, gan komandas, gan citas iesaistītās personas," teikts FIA paziņojumā.


Foto: www.ewrc.cz

''Neskatoties uz ilgstošajām sarunām ar Eurosport, mēs esam spiesti jūs informēt par to, ka vienošanos nebija iespējams panākt, lai arī mēs viņiem devām iespēju pārraidīt WRC. Līdz ar to tagad pasaules čempionāta posmu rīkotājiem pašiem būs jāmeklē iespējas sacensības translēt televīzijā."

Līdz ar to pastāv liela iespēja, ka arī Zviedrijas posmam varēsim sekot līdzi diezgan minimāli.  

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png