profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunā WRC sezona sākas ar pārsteigumiem (VIDEO)

Go4speed 18.01.2012 - 08:11 Jaunā WRC sezona sākas ar pārsteigumiem (VIDEO)
Ots Tankas treniņos. Foto: www.rallye-sport.fr

Beidzot ilgi gaidītā diena ir klāt, kad pasaules ātrākie rallija braucēji sāks jauno WRC sezonu. Pēdējo reizi Montekarlo posms WRC ietvaros notika 2008. gadā, kad toreiz uzvaru izcīnīja Sebastjans Lēbs. Kad tika paziņots, ka Montekarlo atgriežas WRC ietvaros (pirms tam tas tika iekļauts IRC rallija seriālā), gandrīz visi vadošie braucēji bija priecīgi. Daži piloti uzskata, ka WRC nav iedomājams bez Montekarlo, kuram ir jāatklāj jaunā sezona.  

Kopš pēdējā Velsas posma notikušas vairākas izmaiņas ''treknajā" galā. Miko Hirvonens pārgāja uz ''Citroen'', Sebastjans Ožjē deva priekšroku jaunajai un ambiciozajai ''VW'', bet veterāns Peters Solbergs ieņēma Hirvonena vietu ''Ford'' rūpnīcas komandas sastāvā. Arī pārējie piloti nesnauda. Kamēr daži meklēja iespējas, kā saglabāt vietu WRC, tikmēr citi darīja visu, lai iekļūtu WRC.  Prieks, ka daži ātrākie pagājušā gada SWRC piloti (Ots Tanaks, Martins Prokops), kā arī Tjerī Noivils (IRC) šogad nolēmuši startēt ar WRC mašīnām, kas noteikti cīņu par punktiem padarīs daudz sīvāku.

Īsi pirms rallija interesanta situācija bija ar Henningu Solbergu un Metjū Vilsonu. Sākumā bija zināms, ka abi sportisti noteikti piedalīsies Shakedown, taču nebija īstas pārliecības, vai piloti startēs rallijā, jo nebija pietiekams finansējums. Taču, pateicoties "Go Fast" enerģijas dzērienam, abi piloti brauks gan Montekarlo, gan arī pārējos posmos.


Hennings Solbergs. Foto: www.rallye-sport.fr

Jau šodien, 18. janvārī, ar pirmajiem četriem ātrumposmiem sāksies Montekarlo rallijs. Kopā pilotiem ierasto trīs dienu vietā šoreiz būs jābrauc piecas dienas (kopā 433 kilometri)! Rallija pirmajā dienā sportistiem būs jāveic četri posmi, kas kopā sastādīs 134 kilometrus. Jau pierakstu laikā Montekarlo rallijs atklāja savu īsto būtību - pirmajā posmā sportisti brauca pa sausu asfaltu, bet otrajā posmā (kalnos) vietām jau bija īsta ziema. Līdz ar to ļoti lielu lomu šajā posmā spēlēs riepu izvēle (katra braucēja rīcībā ir pieci dažādi riepu komplekti).

Uz sezonas pirmo posmu pieteikušās 84 ekipāžas, no kurām 17 brauks ar WRC. Bez jau ierastajiem braucējiem uz starta izies rallija vecmeistars - 49 gadus vecais Fransuā Delekūrs, kurš savu pēdējo WRC uzvaru izcīnīja 1994. gadā... Montekarlo.


Fransuā Delekūrs treniņos pamanījās izlidot no trases. Foto: www.rally-mania.cz

Uzreiz jāsāk ar to, ka Montekarlo rallijā nebūs Superrally sistēmas jeb ''rallijs 2'' (Tā esot nolemts saukt Superrally sistēmu). Tas nozīmē to, ka, ja kāds sportists izstāsies, spēle beigusies. Līdz ar to piloti, iespējams, pirmajos posmos īpaši neriskēs, jo izstāties rallija sākumā būtu ļoti nepatīkami.

Vakar tika aizvadīti treniņi, kuros daudziem par pārsteigumu ātrāko rezultātu uzrādīja krievu sportists Jevgēņijs Novikovs. 0,2 sekundes Novikovam zaudēja vēl viens pārsteiguma autors Armindo Araužo, bet trešais palika Lēbs.

Ar dalībnieku sarakstu var iepazīties Šeit

Montekarlo rallija treniņi


Montekarlo rallija treniņi


Montekarlo rallija treniņbraucienu rezultāti:

1. J.Novikovs Ford Fiesta WRC 2:13.0
2. A.Araužo Mini WRC +0.2
3. S.Lēbs Citroen DS3 WRC +0.5
4. P.Solbergs Ford Fiesta WRC +0.9
5. T.Noivils Citroen DS3 WRC +1.0
6. J.M.Latvala Ford Fiesta WRC +1.0
7. M.Hirvonens Citroen DS3 WRC +1.7
8. D.Sordo Mini WRC +1.9
9. O.Tanaks Ford Fiesta WRC +3.3
10. S.Ožjē Skoda Fabia S2000 +4.0


Komentāri
Not_Verified 18.01.2012 09:16
Patīkami informējošs raksts. Jācer uz interesantu sezonu, ceru, ka Lēbs visiem nebrauks pa priekšu!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png