profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dubļu vanna Dakāras rallija gaumē (VIDEO)

Go4speed 10.01.2012 - 16:50 Dubļu vanna Dakāras rallija gaumē (VIDEO)

Sirils Desprē pēc finiša. Foto: Scanpix

Vakardienas posms vairākiem motobraucējiem (līderiem) bija gaužām neveiksmīgs, jo vienā ceļa posmā, kas bija iekļauts dienas maršrutā, pēc lietus bija izveidojusies pamatīga dubļu kārta. Kā pirmais tajos dubļos lielā ātrumā iebrauca tā brīža līderis Sirils Desprē, kurš uzreiz pārkrita pāri stūrei. Pēc neilga laika turpat iesēdās vēl viens sportists. Lai arī kā katrs sportists centās izkļūt no dubļiem, tas viņam neizdevās, tāpēc braucēji nolēma kopīgiem spēkiem mēģināt izkļūt no šīs dubļu vannas. Kamēr Desprē un Paulo Gonsalves cīnījās ar dubļiem, tikmēr vēl divi braucēji ieskrēja šajās lamatās. Lai vai kā, bet beigās visi veiksmīgi izkļuva no dubļiem (tika zaudētas daudz minūšu) un sasniedza finišu, taču zaudēts tika daudz.

''Domāju, ka to tā nevar atstāt, jo esmu sportists, nevis loterijas spēlētājs,'' pēc posma teica Desprē. ''Tas nebija atzīmēts organizatoru izsniegtajā dienas maršrutā, tāpēc man nebija iespējas izvairīties no šiem dubļiem. Pēc tam, kad pāris sportisti iebrauca šajos dubļos, organizatori nolēma pārējiem sportistiem likt braukt pa apkārtceļu, savādāk tajos dubļos iestigtu vēl apmēram 200 sportistu.''

Pēc posma organizatori izskatīja minēto incidentu un nolēma visiem tiem sportistiem, kuri iestrēga dubļos, atgriezt to laiku, ko viņi pavadīja cīnoties, lai tiktu ārā no dubļiem.

Vieglo automašīnu klasē tehnisks defekts piemeklēja Nasera Al-Atijas ''Hummer'' automašīnu (problēmas ar dzinēja siksnu), kā rezultātā sportists bija spiests apstāties, lai salabotu un novērstu minēto defektu. Pēc tam sportists atgriezās un apdzina visas ''Mini'' automašīnas, kā arī Žinilu de Viljēru, taču kopvērtējumā atkal tika zaudēts daudz. ''Pēc tam, kad salabojām mašīnu, apdzinām vairākus braucējus. Mēs paveicām lielisku darbu. Viņi ir nervozi, jo es apdzinu viņus, taču tās nav manas problēmas. Redzēsim, cik tālu mēs tiksim,'' tā pēc posma teica Al-Atija.

Šobrīd nav zināms, kā gāja mūsu ''Team Latvia'' ekipāžai, taču, kā no rīta savā twitter kontā ziņoja Kaspars Dambis, tad visas mašīnas veiksmīgi esot sasniegušas finišu. Posms esot bijis ātrs, kurš gāja pa akmeņainu tuksnesi, caur kuru, savukārt, vijušies mazāki un šaurāki ceļi. Sarunas beigās Dambis teica šādus vārdus - ''OSCar eO'' ir monstrs!

Šodien (10.01) sportistiem būs jāveic 556 kilometrus garš posms.

Motosportistu dubļu vannas (sākot no 2:05)

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png