profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 zvaigznes piedalīsies jaunā indiešu sacīkšu seriālā

Artūrs Virbulis 03.01.2012 - 19:00 F1 zvaigznes piedalīsies jaunā indiešu sacīkšu seriālā
Radical RS3. Publicitātes foto

Indijā pirms nedēļas prezentēts jauns sacīkšu seriāls „i1 Supercar Series", kas uz starta pulcēs vairākus izbijušus F1 pilotus kā Žaku Vilnēvu, Džankarlo Fizikellu, Heincu Haraldu Frencenu un Žanu Alezī. Savā pirmajā sezonā seriāls aizvadīs desmit posmus, kas risināsies Malaizijā, Bahreinā, Katarā, Indijā un Abudabi.

Sacensībās piedalīsies deviņas komandas, kuras katra pārstāvēs savu Indijas pilsētu un sacentīsies par diviem miljoniem dolāru lielu balvu fondu. Braucēju saimi veidos 27 piloti, no kuriem katrā nedēļas nogalē uz starta gan izies vien 18 braucēji. Pilotus uz katru posmu izvēlēsies pašas komandas, tomēr jāņem vērā noteikums, ka katrā komandā jābūt vismaz vienam indiešu braucējam. Līdz ar to būs interesanti vērot, kā savā starpā konkurēs jaunie indiešu talanti un pirmās formulas veterāni.

Seriālā gan būs redzami arī aktuālie F1 piloti kā Vitantonio Liuci un Karuns Čandoks, kuri abi vēl pagājušajā sezonā brauca autosporta karaliskajā klasē. Braucēju izlasē iekļauti arī izbijušie pirmās formulas braucēji Sakons Jamamoto, Alekss Jongs un Mika Salo. Pozitīvi, ka dalībnieku parku atsvaidzinās divas daiļā dzimuma pilotes Pipa Mena un Sindija Alemana, kuras agrāk piedalījušās „Indycar" čempionātos.


Seriāla vadītājs Daršans M ar savām zvaigznēm Liuci, Alezī, Fizikellu, Čandoku un Frencenu. Foto: Ahmeds Kuti

„i1 Supercar Series" seriālā visas komandas trasē dosies ar vienotu automobili - Radical Sportscars SR3 rodsteru. Tas aprīkots ar 1,5 litru Suzuki motocikla dzinēju, kas attīsta 260 zirgspēkus. Lai arī jauda liekas maza, apvienojumā ar spēkrata vieglo svaru Radical SR3 no vietas līdz simtam spēj paātrināties trīs sekundēs.

Jaunā sacīkšu projekta autoram un vadītājam Daršanam M izdevies sapulcēt ļoti spēcīgu braucēju sastāvu, kuru veido gan pasaules, gan Āzijas mēroga zvaigznes. Autosporta sabiedrības un līdzjutēju skatus viņš sev ir pievērsis, tādēļ būs interesanti vērot, kā „i1 Supercar Series" spēs šo uzmanību noturēt un attīstīties.

„i1 Supercar Series" kalendārs:
21. un 22. janvāris - Sepang, Malaysia
3. un 4. februāris - Sakhir, Bahrain
10. un 11. februāris - Losail, Qatar
25. un 26. februāris - BIC, India
9. un 10. marts - Yas Marina, Abu Dhabi
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png