profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakāras rallijā sadeg vēl viena mašīna, motosportists notriec govi (VIDEO)

Go4speed 03.01.2012 - 13:43 Dakāras rallijā sadeg vēl viena mašīna, motosportists notriec govi (VIDEO)
Kritienu otrajā posmā piedzīvoja arī austrālietis Kreigs Tarlingtons. Foto: Scanpix

Lai arī Dakāras rallijā aizvadītas tikai divas dienas, tās bijušas notikumiem bagātas.

Portāls jau ziņoja, ka Dakāras rallija pirmajā dienā pēc kritiena no motocikla bojā gāja 38 gadus vecs argentīniešu sportists Horhe Martiness Boero, bet priekšlaicīgi no rallijreida spiests izstāties bija Alfijs Kohs, kuram pilnībā sadega ''Volvo XC60 RR'' automašīna.

Arī otrā diena bija smaga. Kā ziņo portāls 20minutes.fr, tad franču sportists Bruno da Košta ar apmēram 175 km/h lielu ātrumu otrā posma 128. kilometrā sadūrās ar govi. Pēc šī negadījuma dzīvnieks gāja bojā, bet sportists, kurš par notikušo uzreiz paziņoja trenerim, vēlāk tika nogādāts slimnīcā, kur viņam ārsti konstatēja šoka stāvokli un asiņošanu nierēs. Šis Koštam bija otrais Dakāras rallijs (pagājušajā gadā viņš kopvērtējumā izcīnīja 29. vietu).

Tāpat bēdīgi Dakāras rallijs beidzās mājiniekam Hosē Antonio Blangino ar stūrmani Adrianu Andreānī, kuri bija spiesti noskatīties kā pilnībā sadeg viņu ''Polaris'' bagijs. ''Nezinu, kas notika. Aizdegās dzinējs un tas arī viss,'' skatoties uz savu degošo mašīnu skumji teica pilots.

Arī vienam franču motobraucējam šis posms bija notikumiem bagāts. Izrādās, ka pilots šajā posmā pavadīja desmit stundas, jo pēc kritiena viņa motociklam pazuda aizmugurējās bremzes un nokrita kāpslis (vieta, kur sportists tur kāju). Taču sportists nepadevās un, stāvot tikai uz kreisās kājas, nobrauca 300 kilometrus. Tikmēr viena smagā automašīna (#526) finišā iebrauca uz trīs riteņiem.

Lai arī šobrīd no mūsu ekipāžas nav ziņu par to, kā viņiem gāja otrajā posmā, kā savā twitter kontā atzina Kaspars Dambis, tad nevienai no ekipāžām neesot problēmu un viss esot lieliski. Tāpat Kaspars vēlreiz atgādināja komandas mērķi šim rallijam - finišēt Limā.

Neskatoties uz neveiksmi pirmajā dienā, kaujinieciski noskaņots ir vakardienas ātrākais braucējs vieglo automašīnu klasē Nasers Al-Atija. ''Otro dienu sākām no 38. pozīcijas. Bijām spiesti apdzīt daudz mašīnas, tāpēc arī mums sanāca sasist priekšējo stiklu. Pagāja daudz laika, kamēr apdzinām konkurentus. Kā jau teicu, tad svarīgi, lai būtu laba stratēģija. Mums ir jāparāda, ka mēs joprojām esam šeit.''

Argentīniešu pilots noskatās, kā sadeg viņa mašīna
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png