profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakāras rallija pirmajā dienā sadeg automašīna un iet bojā motobraucējs

Go4speed 01.01.2012 - 21:40 Dakāras rallija pirmajā dienā sadeg automašīna un iet bojā motobraucējs
Robijs Gordons jau otro gadu pēc kārtas Dakāras ralliju iesāk šādi. Foto: www.dakar.com

Gaužām neveiksmīgi iesācies 2012.gada Dakāras rallijs. Pēc kritiena no motocikla bojā gāja 38 gadus vecs argentīniešu sportists.

Pirmā diena sportistiem bija kā iesildīšanās, jo bija jāveic tikai 57 kilometrus garš posms, taču, kā vēlāk izrādījās, tā bija notikumiem bagāta. Diemžēl motociklu klasē pēc kritiena apstājās 38 gadus veca argentīniešu sportista Horhes Martinesa Boero sirds. Kā ziņo Dakāras rallija mājas lapa, tad mediķi notikumu vietā ieradās pēc piecām minūtēm, taču glābt Boero dzīvību neizdevās. Ātrākais motociklu klasē pirmajā dienā bija Fransisko Lopezs, kurš par 14 sekundēm apsteidza pagājušā gada Dakāras rallija uzvarētāju Marku Komu.


Tikai 13.vietā pēc pirmās dienas ir Sirils Desprē. Foto: www.dakar.com

Vieglo automašīnu klasē veiksmīgi ar elektroautomobīli ''OsCar eO'' debitēja Andris Dambis un Māris Saukāns. Lai arī beigās šajā posmā tika izcīnīta tikai 123. vieta, šoreiz rezultāts komandai nav tas svarīgākais, jo primārais uzdevums ir sasniegt finišu. Vieglo automašīnu klasē veiksmīga diena šodien bija ''Mini'' komandai, jo pirmās trīs vietas izcīnīja ar šo automašīnu braucošie piloti.

Ātrākais bija krievu sportists Leonīds Novickis, kurš par piecām sekundēm apsteidza poli Krištofu Holovčiču. Trešais palika Stefans Peteransels. 53. vietā ierindojās krievu pilots Antons Grigorenko ar stūrmani Aināru Princi, kuri brauc ar OsC automašīnu. Neveiksmīgi šis rallijs beidzās Alfijam Koham, kuram posma laikā aizdegās un pilnībā nodega ''Volvo XC60 RR'' automašīna. Par laimi, ne sportists, ne viņa stūrmanis šajā negadījumā necieta. Tāpat neveiksmīgi šī gada Dakāras rallijs iesākās pagājušā gada uzvarētājam Naseram Al-Atijam, kura "Hummer" automašīnai bija tehniskas problēmas. Jāatzīmē, ka 17. vietā pēc pirmās dienas ir krievu sportists Iļja Kuzņecovs. Viņa rīcībā ir "Mitsubishi" automašīnu, kura gatavota Latvijas uzņēmumā "RE Autoklubs".


Nasers Al-Atija no VW pārkāpis uz "Hummer" automašīnu. Foto: www.dakar.com

Smago automašīnu klasē pirmajā dienā nepārspēts palika Marsels van Vlits, kuram gandrīz pusminūti zaudēja Džerārds de Rojs. Jāatzīmē, ka pirmajā pieciniekā finišēja tikai viena ''Kamaz'' automašīna. Tikmēr kvadriciklu klasē pirmais finiša līniju šķērsoja Serhio la Fuente no Urugvajas.

Rīt jau sportistus sagaida nopietnāks pārbaudījums, jo būs jāveic 290 kilometri.

Ar visiem pirmās dienas rezultātiem var iepazīties Šeit
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png