profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija "Lotus GT" veic pirmos metrus (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 25.12.2011 - 18:33 Rallija "Lotus GT" veic pirmos metrus (VIDEO)
''Lotus Exige R-GT" automašīna testu laikā. Foto: therallysite.com

Portāls jau vēstīja, ka nākamgad līdzās WRC un citām klasēm būs pieejama arī FIA GT klase. Par patīkamu pārsteigumu parūpējās ''Lotus" komanda, kura paziņoja, ka tā šajā klasē brauks ar jauno ''Lotus Exige R-GT" automašīnu.

Kā stāsta Klaudio Bero, tad viss sākās pirms četriem gadiem. Vispirms Bero strādāja ar ''Ferrari'' un ''Maserati''. Jau toreiz šis kungs uzsāka sarunas ar FIA par sporta automašīnām WRC rallijā. Šobrīd sporta mašīnas redzamas Spānijas, Francijas, Itālijas un Beļģijas nacionālajos asfalta rallija čempionātos, taču nākamgad šī klase būs pārstāvēta arī WRC. Kad FIA deva zaļo gaismu, ''Lotus'' uzsāka mašīnas būvniecību. Dzinējs un ātrumkārba tika gatavota Anglijā, bet šasijas un drošības karkass tika taisīts Itālijā, Turīnā. Bero atzīst, ka viens no grūtākajiem darbiem bija tieši drošības karkasa izveidošana.


Foto: therallysite.com

Pēc tam, kad viss bija gatavs, ''Lotus" aizvadīja pirmos testus Anglijā (apmēram 2000 kilometrus), bet decembra sākumā mašīna tika vesta uz Itāliju, kur ''Lotus'' veica nākamos testus. Bero atzīst, ka šī mašīna 90% esot sacīkšu mašīna, tāpēc visdārgākais šajā pasākumā ir ātrumkārba, kura ir ļoti speciāla un īpaša. Tiek ziņots, ka šīs mašīnas dzinējs spēs nobraukt 20 000 - 30 000 kilometrus, taču pēc tam gan to vajadzēs atjaunot.


''Lotus Exige R-GT" automašīna testu laikā. Foto: therallysite.com

Šobrīd GT klasē tiks pārstāvēta tikai ''Lotus'' automašīna. Kā atzīst Bero, tad arī ''Porsche'' esot laba mašīna, taču lēmums startēt rallijā jāpieņem viņiem. Pašreiz šī mašīna tiek gatavota tikai asfalta posmiem, taču nākotnē, iespējams, to varētu izmēģināt arī kādā grants posmā. Tāpat šīs automašīnas būvētājs atzina, ka joka pēc viņš gribētu izmēģināt ''Lotus'' spēkus Zviedrijas ziemas rallijā.

Plašāku interviju par ''Lotus'' var izlasīt šeit:

''Lotus Exige R-GT" automašīnas būvniecība


Rallija ''Lotus Exige R-GT" veic pirmos metrus

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png