profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC Akadēmijas uzvarētājs soļo tālāk - nākamā pietura SWRC

Mārtiņš Jankovskis 21.12.2011 - 15:54 WRC Akadēmijas uzvarētājs soļo tālāk - nākamā pietura SWRC

Kreigs Brīns tagad sevi mēģinās apliecināt SWRC čempionātā. Foto: rallybuzz.com

Šī gada WRC Akadēmijas uzvarētājs izdarījis to, kas arī bija loģiskākais un pareizākais solis no visiem - Kreigs Brīns nākamgad brauks SWRC čempionātā.

Lai varētu braukt WRC un cīnīties ar pasaules ātrākajiem braucējiem, nepieciešams, vai nu daudz naudas vai arī liels talants. Tagad, pateicoties WRC Akadēmijai, jaunajiem sportistiem ir lielāka iespēja nokļūt pašā virsotnē - WRC. Šobrīd pasaules rallija čempionātā ir četri līmeņi - WRC Akadēmija, PWRC, SWRC un WRC.

Pateicoties uzvarai WRC Akadēmijā, īru sportists Kreigs Brīns savā īpašumā ieguva 500 000 eiro, ar ko pietiek, lai varētu startēt SWRC čempionātā. Ja izdodas sevi veiksmīgi apliecināt SWRC, tad pastāv iespēja iekrist kādas rūpnīcas komandas acīs. Piemērs tālu nav jāmeklē - igaunis Ots Tanaks, kurš, pateicoties smagam darbam, treniņiem un labiem rezultātiem, šī gada sākumā noslēdza piecu gada līgumu ar M-Sport un jau nākamgad brauks WRC čempionātā (Tanaks tikai vienu sezonu nobrauca SWRC čempionātā).

Taču arī bez braukšanas jaunajiem sportistiem ir ko darīt. Jau pieminētais Brīns tagad piedalās (un piedalīsies) FIA institūta akadēmijā, kur papildus tiek attīstīts sportista talants, jo, ja sportists grib startēt visaugstākajā līmenī, tad viņam ir jābūt kā paraugam citiem censoņiem.

Kā ziņo M-Sport mājas lapa, tad Brīns nākamajā sezonā ar ''Ford Fiesta S2000'' startēs SWRC čempionātā. ''Esmu priecīgs, ka oficiāli varu paziņot, ka 2012. gadā startēšu SWRC čempionātā,'' iesāk sportists, kurš jau pēc trijām dienām pēc uzvaras Akadēmijā devās uz FIA institūta pārbaudēm. ''Pateicoties uzvarai WRC Akadēmijā, man ir lielākas iespējas, taču, lai veiksmīgi attīstītu karjeru, svarīgākais raudzīties ilgtermiņā.''

Arī mūsu pagājušā gada trīs labākajiem OAA dalībniekiem (un ne tikai šiem dalībniekiem, bet par to nākamreiz) ir laba iespēja nokļūt WRC Akadēmija.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png