profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA turpina bremzēt

Go4speed 20.12.2011 - 10:11 FIA turpina bremzēt
Tjerī Noivils. Foto: www.automobilsport.com

Kamēr Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) kārtējo reizi pārlikusi pieteikšanās termiņu 2012. gada WRC čempionātam, tikmēr rallija komandas turpina komplektēt sastāvu nākamajai sezonai.

Sākotnēji FIA solīja visu komandu braucēju sastāvu paziņot līdz 12. decembrim. Taču, tuvojoties noteiktajam datumam, termiņš tika pagarināts par septiņām dienām - līdz 19. decembrim (tobrīd nebija zināmi "Ford" un "Mini" plāni). Ja "Ford" nesen paziņoja, ka paliek rallijā, tad šobrīd nav skaidrības par "Mini" komandu, tāpēc FIA vēlreiz pagarinājuši pieteikšanās termiņu - šoreiz līdz ceturtdienai, 22. decembrim.

Lai vai kā, bet šobrīd sastāvs 2012. gadam izskatās pietiekami solīds. Zināms, ka nākamgad ''ALM Krievijas rallija komandas'' sastāvā ar ''Ford'' mašīnu astoņos posmos brauks Jevgēņijs Novikovs. Pirmais rallijs pilotam paredzēts jau Montekarlo.

Tikmēr čehs Martins Prokops apstiprinājis dalību desmit WRC posmos. Arī Prokopa rīcībā būs ''Ford Fiesta RS WRC''. Vakar ''Citroen'' vienība paziņoja, ka tās sastāvā brauks 22 gadus vecais beļģu talants Tjerī Noivils, kurš šogad startēja IRC čempionātā (5. vieta kopvērtējumā). ''Pēc tam, kad man bija iespēja aizvadīt testus ar ''Citroen DS3 WRC" automašīnu, sapņoju ar to braukt arī WRC čempionātā. Esmu priecīgs, ka ''Citroen'' man uzticas un dod šo iespēju. Darīšu visu, kas manos spēkos, lai atmaksātu viņu uzticību,'' saka Tjerī Noivils, kurš startēs gandrīz visos posmos (noteikti nebrauks Jaunzēlandē un Itālijā).  

Tāpat zināms, ka šī gada PWRC čempions Heidens Padons nākamgad spāņu komandas ''ASM Motorsport'' sastāvā startēs SWRC čempionātā. Sportista rīcībā būs ''Skoda Fabia S2000'' automašīna.

Lai arī šobrīd oficiāli nav paziņoti Mada Ostberga un Ota Tanaka plāni, visticamāk, abi sportisti startēs "Ford" B komandas sastāvā (visos posmos).

Piedāvājam jums ieskatīties tabulā, kurā apkopots uz šo brīdi apstiprināto komandu un braucēju saraksts. Tabula pieejama ŠEIT:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png