profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zināmas WRC rallija kvalifikācijas posma detaļas (VIDEO)

Go4speed 07.12.2011 - 17:50 Zināmas WRC rallija kvalifikācijas posma detaļas (VIDEO)

Pasaules rallija čempionātā (WRC) nākamgad pirms grants un ziemas rallija startiem būs jāaizvada kvalifikācijas posms, kas ļaus noteikt starta secību pirmajai dienai. Izmaiņas gaidāmas arī attiecīgās rallija dienas izskaņā.

Portāls "Go4speed" jau vēstīja, ka nesen Starptautiskā autosporta federācija (FIA) nolēma, ka nākamā gada WRC grants un ziemas posmos ātrākie braucēji kvalifikācijas posmā (agrāk tas bija Shakedown) varēs izvēlēties sev starta vietu rallija pirmajai dienai. Šajā kvalifikācijas posmā visos grants un ziemas posmos drīkstēs piedalīties tikai 1. un 2. prioritātes braucēji.

Vispirms būs divu stundu treniņi, kuros katra 1. un 2. prioritātes ekipāža drīkstēs aizvadīt divus braucienus. Pēc tam, vadoties pēc čempionāta kopvērtējuma tabulas, katra ekipāža veiks vienu kvalifikācijas braucienu, kurā tā centīsies uzrādīt pēc iespējas ātrāku laiku. Visi 1. un 2. prioritātes braucēji, sākot no ātrākā līdz lēnākajam, varēs izvēlēties savu starta pozīcija rallija pirmajai dienai. Tie 1. un 2. prioritātes braucēji, kuri nepiedalīsies šajā kvalifikācijas posmā, būs pēdējie, kuri izvēlēsies starta pozīciju.

Taču bieži vien grants rallijos bija novērojams, ka attiecīgās dienas pēdējā posmā, lai izvairītos finišēt augstākā pozīcijā un nākamajā dienā attīrīt trasi, daudzi sportisti pirms paša finiša apzināti samazināja ātrumu, lai tādējādi zaudētu laiku un palaistu garām konkurentus, kas nozīmētu labākus braukšanas apstākļus nākamajā rallija dienā.

Taču arī šī problēmu nu būs atrisināta, jo nākamgad pēc katras rallija dienas 1. un 2. prioritātes braucēji startēs apgrieztā secībā. Piemēram, tie, kas pirmo dienu pabeigs desmitajā vietā, tie otro dienu sāks kā pirmie. 

Šobrīd, kad jau publicēti pirmo posmu rallija gidi, zināms, ka Zviedrijas WRC rallijā kvalifikācijas posma garums būs 1,9 kilometrus garš, kuru plānots aizvadīts 9. februārī. Meksikas rallijā kvalifikācijas posma garums būs 4,7 kilometri, bet Portugālē - 4,9.

Piedāvājam jums noskatīties video, kurā redzams, kā Jordānijas WRC rallijā Sebastjans Lēbs, Jari Mati Latvala un Peters Solbergs apzināti zaudē laiku, lai izšķirošajā dienā trasē varētu dotiess no izdevīgākas pozīcijas.

Taktiskās cīņas Jordānijas rallijā

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png