profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu pilots Krūda atklāj plānus

Mārtiņš Jankovskis 02.12.2011 - 11:17 Igauņu pilots Krūda atklāj plānus

Karls Krūda (pa labi). Foto: Marks Aleksejevs

18 gadus vecais igauņu rallija braucējs Karls Krūda arī 2012.gada sezonā startēs IRC un SWRC čempionātos.

Krūda turpinās braukt SWRC un IRC
Šosezon igaunis brauca gan IRC, gan SWRC, gan WRC, gan arī Igaunijas vietējā čempionātā. Kopā sportista rēķinā gandrīz 20 sacensības. Taču sportists nedomā apstāties un arī nākamgad startēs IRC un SWRC seriālos.

''Šogad ideja bija startēt pēc iespējas vairākās sacensībās un krāt pieredzi,'' iesāk Krūda. ''Jaunās sacensībās uzdevums bija finišēt vai arī nobraukt pēc iespējas garāku distanci. Tajos rallijos, kuros jau agrāk bijām startējuši, cīnījāmies par visaugstākajām vietām. Pateicoties šādai sezonai, mēs turpmāk spēsim braukt tikpat ātri, cik mūsu konkurenti.''

Gandrīz visu sezonu sportista rīcībā bija ''Skoda Fabia S2000'' automašīna, kuru apkalpoja čehu komanda ''JM Engineering''. Divos posmos (Igaunijā un Velsas WRC) rallijā Krūda izmēģināja ''Ford Fiesta S2000'' automašīnu, kura, savukārt, tika gatavota Marko Martina ''MM-Motorsport'' komandā.

Krūda uzskata, ka ''Skoda Fabia S2000'' ir novecojusi mašīna. Ja pa asfaltu tā brauc labi, tad grants posmos sportists izvēlētos ''Ford Fiesta S2000''. Šobrīd pastāv liela iespēja, ka nākamgad Krūda izvēlēsies tieši ''Ford''.

''Nākamgad mans kalendārs vairs nebūs tik saspringts,'' turpina sportists. ''Šis gads zināmā mērā bija izmēģinājumu gads. Man bija interesanti, vai spēšu izturēt un vai man tas patiks. Jāsaka, ka izturēju un no sacensībām guvu tikai baudu. Taču nākamgad mani mērķi būs nopietnāki, kuriem arī gatavosimies savādāk.

Šosezon Krūda, nebraucot visos posmos, IRC seriālā ar 39 punktiem ierindojās desmitajā vietā, bet SWRC čempionātā sportists ar 64 punktiem palika sastais.

Kaurs testē "Ford Fiesta S2000"
Tikmēr vēl viens igauņu pilots Egons Kaurs, kurš šogad startēja WRC Akadēmijā, vēl oficiāli nav paziņojis savus plānus nākamajam gadam. Kā pirms sezonas pēdējā posma intervijā portālam Go4speed izteicās Kaurs, tad, ja viņš uzvarēšot WRC Akadēmijā, tad nākamgad viņš noteikti braukšot SWRC čempionātā. Diemžēl Kaurs beigās palika otrais, tāpēc šobrīd nav zināms, ko pilots darīs nākamgad. Nesen sportists savā twitter kontā ielika ierakstu, ka piepildījis mazu sapni un izbraucis ar ''Ford Fiesta S2000'' automašīnu, ar kuru viņš ļoti cerot braukt arī nākamajā sezonā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png