profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

"Mini" turpina klusēt

Go4speed 29.11.2011 - 09:29 "Mini" turpina klusēt
"Mini" piloti un vadība. Foto: ewrc.cz

Atlikušas vairs tikai divas nedēļas, kad komandām, kuras grib startēt WRC čempionātā, jāpiesaka sava dalība. Diemžēl šobrīd liela neziņa ir gan par ''Ford'', gan arī par ''Mini''.

Visām komandām, kuras nolēmušas startēt WRC, jāapstiprina sava dalība līdz 12.decembrim. Šobrīd par 100% zināms tikai vienas vienības sastāvs - ''Citroen'' vienībā brauks Sebastjans Lēbs un Miko Hirvonens. Lai arī ''Mini'' plānos ietilpa 2012.gadā braukt visus WRC posmus, šobrīd situācija nav tāda, kādu gribētu gan komanda, gan tās atbalstītāji.


Foto: ewrc.cz

''Šobrīd esam galvenā sponsora meklējumos. Kaut kādu naudu jau esam savākuši, taču ar to nepietiek, lai segtu pilnas sezonas izdevumus. Šobrīd notiek pārrunas ar potenciālajiem atbalstītājiem, taču neko vairāk šobrīd nevaru pateikt. Lai arī kāda šobrīd ir situācija, testus neatliekam. Mēs turpināsim pilnveidot mašīnu. Šobrīd varu apgalvot, ka pieteiksim divas ''Mini'' automašīnas 2012.gada rallija čempionātam. Mums ir vienošanās ar Prodrive uz veselu sezonu,'' notikumus pirms kāda laika ieskicēja ''Mini'' vienības sporta nodaļas vadītājs Dirks Holvegs.

Laiks iet, bet ''Mini'' vārds vēl neparādās pieteikumā. Zināms, ka ''Mini'' un Prodrive balstās uz šādas shēmas - ''BMW'', kuram pieder ''Mini'', dod savu akceptu rallija programmai un sniedz zināmu tehnisku atbalstu, taču ar finansēm ''BMW'' šo projektu neatbalsta. Līdz ar to britu pusei (Deividam Ričardam) uz saviem pleciem jāņem visi jautājumi, kas saistīti gan ar tehnikas sagatavošanu, gan ar finansēm un sponsoriem. Tieši pēdējais punkts ''Mini'', kas šogad WRC posmos izcīnīja divus pjedestālus, sagādā nopietnas problēmas.


Foto: rallye-magazin.de

Ričards nesen atzina, ka komandas budžets šobrīd paredzēts septiņiem līdz astoņiem posmiem, kas tādējādi nedod iespēju cīnīties par ražotāja kausu (lai to darītu, jābrauc visos WRC posmos). Ņemot vērā šī brīža situāciju, būs interesanti pavērot, vai FIA mēģinās iziet uz kaut kādu kompromisu vai arī paliks pie sava, ka, lai cīnītos par ražotāju kausu, jāpiedalās visos posmos. Šobrīd pastāv variants, ka, ja "Mini" neatrod nepieciešamos līdzekļus un FIA neko nemaina, tad 2012.gadā par konstruktoru kausu cīnīsies tikai viens nopietns dalībnieks - ''Citroen''.

Arī pēdējās ziņas par ''Ford'' nav iepriecinošas - dažos rallija forumos parādās runas, ka ''Ford'', visticamāk, pametīs WRC.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png