profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vēbers skaļi noslēdz F1 sezonu

Go4speed 27.11.2011 - 21:01 Vēbers skaļi noslēdz F1 sezonu
Foto: Scanpix/AP

Marks Vēbers („Red Bull") pēc gandrīz pusotra gada pārtraukuma spējis izcīnīt uzvaru. Ar austrālieša pārliecinošu triumfu noslēdzās šīs sezonas pēdējais F1 posms, Brazīlijas lielās balvas izcīņa. Vēbers tuvāko sekotāju, savu komandas biedru Sebastianu Fetelu, apsteidza vairāk nekā par 16 sekundēm.

Fetelam otrā vieta Brazīlijā ir ļoti labs sasniegums, jo jau kopš sacīkšu sākuma viņu vajāja neveiksmes ar ātrumkārbu, līdz ar to lēnajā trases daļā Fetels nespēja cīnīties ar Vēberu, kas pēc pirmā boksu apmeklējuma sāka strauji pietuvoties un finiša taisnes beigās apdzina vācieti.

Problēmas ar ātrumkārbu piemeklēja arī „Mclaren" pilotu Luisu Hamiltonu, kam nācās izstāties, toties viņa komandas biedrs Džensons Batons finišēja spēja kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, kaut arī ilgu laiku atradās aiz godalgotās vietas.

Pēc izcilā starta, turpinājums ne tik veiksmīgs izdevās „Ferrari" braucējam Fernando Alonso, kas sacensību sākumā gan spēja sacensties ar „Mclaren" ātrumā, tomēr turpinājumā bija spiests atkāpties uz ceturto vietu. Turpat aiz Alonso finišēja arī otrs „Ferrari" braucējs Fellipe Masa, kam savās mājas sacensībās neizdevās parādīt īpašu ātrumu. Tomēr Masa spēja līderim nezaudēt apli, jo jau septītās vietas īpašnieks Adrians Zutils („Force India") zaudēja līderim veselu aplī. Punktos spēja iebraukt arī Zutila pārinieks Pols di Resta, kam šoreiz astotā vieta un četri kopvērtējuma punkti. Starp abiem „Force India" pilotiem iespiedās ātrākais „Mercedes" braucējs Niko Rosbergs.

Rosberga komandas biedram Mihaelam Šūmaheram pēc sadursmes ar mājnieku Bruno Sennu līdz punktiem aizcīnīties neizdevās, tāpat kā Sennam. Tomēr brazīlieša komandas biedrs Vitālijs Petrovs spēja noslēgt ātrāko desmitnieku, bet Kamui Kobajaši („Sauber") izcīnīja devīto vietu.


Mihaela Šūmahera un Bruno Sennas sadursmē, brazīlietis zaudēja daļu no priekšējā antispārna, bet vācietis aizmigurējo riepu. Zaudētāji bija abi, jo punktus nespēja izcīnīt. Foto: Scanpix/AP

Jāpiebilst, ka kopvērtējumā Vēberam tomēr neizdevās iegūt otru vietu, kaut arī sezonas noslēdzošajās sacensībās izcīnīja uzvaru. Līdz ar to otrais Džensons Batons kopvērtējumā otrais, bet Fernando Alonso ceturtais.

Komandu kopvērtējumā intriga bija saglabājusies tikai par piekto sesto vietu, tomēr, neņemot vērā labos „Force India" rezultātus, piekto vietu saglabāja „Renault"

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png