profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels pārraksta kārtējo F1 vēstures lappusi

Go4speed 26.11.2011 - 23:57 Fetels pārraksta kārtējo F1 vēstures lappusi
Foto: Scanpix/Lapresse

Jaunākais divkārtējais pasaules čempions F1 Sebastians Fetels („Red Bull") Brazīlijas lielās balvas izcīņas kvalifikācijā izcīnīja jau 15 uzvaru šajā sezonā un pārspēja gandrīz divdesmit gadus veco brita Naidžela Mansela rekordu. Vācietim vienīgajam izdevās uzrādīt apļa laika rezultātu, kas bija ātrāks par minūti un 12 sekundēm, līdz ar to pamatota pirmā starta vieta.

Arī Fetela komandas biedram Markam Vēberam salīdzinoši laba kvalifikācija, jo pēc vairāku posmu pārtraukuma izdevās nodrošināt starta vietu pirmajā rindā. Tūlīt aiz abiem „Red Bull" pilotiem startēs „Mclaren" braucēji, no kuriem ātrākais bija Džensons Batons, līdz ar to viņa tautietis Luiss Hamiltons ceturtajā pozīcijā.

Savā jau ierastajā starta vietā ātrākais no „Ferrari" Fernando Alonso, kam neizdevās nopietni pacīnīties par labāku pozīciju. Spāņa komandas biedrs un mājnieks Fellipe Masa šoreiz zaudēja pozīciju arī Niko Rosbergam („Mercedes"), kurš startēs brazīlietim priekšā sestajā pozīcijā. Ātruma ziņā turpat netālu „Force India" pilots Adrians Zutils, kas aiz sevis atstāja vēl vienu brazīlieti Bruno Sennu ar „Renault", kas atkal pirmajā desmitniekā pēc ilgākas neveiksmju sērijas. Pirmo desmitnieku noslēdz septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers, ka noslēdzošajā kvalifikācijas sesijā lidojošo apli nemaz neveica.

Jāpiebilst, ka svētdienas sacensībās sinoptiķi sola lietainus laika apstākļus, līdz ar to tieši spēja adaptēties izšķirs sezonas pēdējā posma likteni. Tāpat nozīmīga būs komandu izvēle automašīnu regulējumos.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png