profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Francijas rallijā startēs 201 ekipāža, A.Neikšānam 148. starta numurs

Go4speed 25.11.2011 - 07:38 Francijas rallijā startēs 201 ekipāža, A.Neikšānam 148. starta numurs
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals pirms Shakedown ātrumposma. Foto: LMT Rallija komanda

Šodien tiks dots starts sezonas pēdējam Francijas čempionāta posmam - rallijam ''Rallye du Var'', kurš norisināsies jau 57. reizi. Patīkami, ka šajā posmā uz starta izies ''LMT Rallija komandas" ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals.

Šogad šis slavenais rallijs norisināsies jau 57. reizi. Šajā posmā bieži brauc spēcīgi rallija braucēji, kuri arī uzradījuši labus rezultātus. Piemēram, 2009.gadā Lēbs, braucot kopā ar sievu Severīnu, šeit bija pārliecinoši ātrākais, tuvākos sekotājus apsteidzot gandrīz par divām minūtēm.

''LMT Rallija komanda" uz Franciju devās svētdien. Lai sasniegtu rallija norises vietu, komandas mehāniķi ar tehniskās apkalpes un sporta mašīnām bija spiesti veikt 2500 kilometrus. Pēc trases iepazīšanās Neikšāns atzina, ka ātrumposmi ir ļoti šauri un līkumaini, tāpēc kļūdīties šeit nedrīkst. Arī asfalta segums vietām esot netīrs un bedrains.


Foto: LMT Rallija komanda

Šajā posmā uz starta izies 201 ekipāža! Kā pirmais trasē ar ''Ford Fiesta RS WRC'' automašīnu dosies Ford rallija komandas pilots Jari Mati Latvala, bet otrais starta numurs piešķirts igaunim Otam Tanakam, kura rīcībā būs tāda pati mašīna kā Latvalam (tikai cits krāsojums). Jāsaka, ka kopumā uz starta izies 13 WRC mašīnas, kas vietējam čempionāta posmam ir samēra daudz. Diemžēl mūsu ekipāžai piešķirts ļoti zems starta numurs - tikai 148., kas nozīmē to, ka pirmajā dienā būs jābrauc ļoti uzmanīgi, jo, griežot trases līkumus, uz ceļa, visticamāk, tiks samestas smiltis, kas jau tā slideno trasi padarīs vēl slidenāku.


Ots Tanaks Francijas rallija treniņos. Foto: https://forum.autosport.cz

''Šis mums būs pirmais asfalta rallijs, tāpēc arī ar tādu uzstādījumu, ka tas ir pirmais, mēs arī braucam. Nekādu mērķu par vietām šajā rallijā nebūs. Mēs braucam iepazīt, kas ir asfalts. Vēlāk jau vadīsimies pēc situācijas," pirms došanās uz Franciju portālam atzina Andis Neikšāns.

Vakar norisinājās treniņbraucieni, pēc kuriem mūsu komanda teica tādus vārdus: "Mēs ne mirkli nenožēlojam šo izvēli. Neviens ātrumposms nelīdzinās otram, ja neskaita to, ka taisnu posmu praktiski nav. Līkumi ir ļoti asi, ceļi ved pa kalniem, dažos iekšmalu nedrīkst nogriezt nekādā gadījumā, citviet tas jādara gandrīz obligāti, citādi netiksi iekšā nākamajā līkumā. Gaisa temperatūra svārstās no plus 20 dienā līdz knapi četriem pievakarē, un tas viss atstāj grandiozu iespaidu uz riepu saķeri. Latvijas rallistiem praktiski nav pieredzes braukšanā pa asfaltu. Mums tikai tā liekas, ka asfalts paliek asfalts, taču te tas ir tik dažāds kā mājās grants - no pussabrukuša un raupja līdz ideāli gludam un pilnīgi jaunam. Mēs, protams, braucam ar asfalta riepām uz 18 collu diskiem. Taču shakedown ātrumposmā gaidīšanas dēļ startējām ar aukstām riepām, un jau pēc pirmajiem 30 metriem asā līkumā ienesāmies tādā sānslīdē, ka skatītāji sajūsmā gavilēja. Paši gan sapratām, ka tas nebūt nav stabili, un ātruma arī nekāda. Šajā posmā katrā metrā iespējams kaut ko nolauzt vai sasist, brauksim ļoti prātīgi. Pat nobraucot šo ralliju mierīgā garā, iegūtā informācija un pieredze būs ļoti vērtīga, tāpēc mums ir svarīgi nobraukt maksimālu skaitu kilometru."

Rallijs norisināsies trīs dienas - pirmajā dienā sportistiem būs jāveic četri posmi, otrajā pieci, bet rallija pēdējā dienā - trīs ātrumposmi. Līdz ar to kopā būs 12 ātrumposmi, kas sastādīs 232,52 kilometrus.

Ar visu starta sarakstu var iepazīties Šeit, bet ar ralliju saistītu informāciju var atrast Šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png