profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakāras rallijam pieteikušās 462 ekipāžas

Go4speed 19.11.2011 - 10:00 Dakāras rallijam pieteikušās 462 ekipāžas
Foto: ewrc.cz

Šis jau būs ceturtais gads, kad Dakāras rallijs norisināsies Dienvidamerikā. 2008. gadā drošības apsvērumu dēļ Dakāras rallija organizētāji paziņoja, ka no 2009. gada šis slavenais rallijs norisināsies Dienvidamerikā. Tā arī notika un trīs gadus Dakāras rallijs norisinājās Argentīnas un Čīles ceļos. Šogad rallijs startēs Argentīnas pilsētā Mar del Platā, bet finišu tas sasniegs Peru pilsētā Limā (pirms tam rallijs sākās un beidzās Buenosairesā).

Parasti Dakāras rallijs norisinājās 12 dienas, taču nākamgad tas norisināsies 14 dienas. Nesen beidzās pieteikumu saņemšana Dakāras rallijam. Šobrīd zināms, ka šim grūtajam un smagajam rallijam pieteikušies 186 motocikli, 31 kvadricikls, 170 vieglās automašīnas un 75 smagās automašīnas, tādējādi kopā startam pieteikušās 462 tehnikas vienības. Salīdzinot ar pagājušo gadu, tad kopējais ekipāžu skaits pieaudzis par 15%.


Foto: ewrc.cz

Motociklu klasē uz stata diemžēl neredzēsim brāļus Vinterus, kuri sākotnēji bija plānojuši startēt 2012.gada rallijā, taču nepietiekamā finansējuma dēļ savu dalību nācās atsaukt. Arī šogad uz starta izies abi galvenie šī rallija favorīti - Marks Koma un Sirils Desprē, kur katrs no šiem braucējiem izcīnījis pa trīs uzvarām. Taču noteikti savs vārds sakāms būs Helderam Rodrigezam, Deividam Kastē, Fransisko Lopezam un Palam-Andersam Ūlevalseteram.


Foto: ewrc.cz

Arī vieglo automašīnu klasē mūs sagaida neprognozējamas cīņas. Pagājušajā gadā pirmās trīs vietas izcīnīja ''Volkswagen'' komanda, kura nu nolēmusi visas savas pūles veltīt WRC rallijam un nākamgad Dakāras rallijā nebrauks. Ar piecām ''Mini'' automašīnām uz starta izies ''X-Raid'' komanda, kuras sastāvā brauks Stefans Peteransels (pagājušajā gadā ceturtā vieta) un Nani Roma, kurš savas karjeras laikā, braucot ar motociklu, ir triumfējis Dakāras rallijā. Interesanti, ka Žinils de Viljērs, kurš šogad ''Volkswagen'' vienības sastāvā izcīnīja otro vietu, Dakāras rallijā brauks ar ''Toyota'' pikapu. Prieks, ka atkal Dakāras rallijā startēs latvieši - uz starta ar ''OSCar eO'' izies Andris Dambis un Māris Saukāns. Taču trasē varēs redzēt vēl vienu "OSC", ar kuru brauks krievu pilots Antons Grigorjevs, bet viņam blakus sēdēs Ainārs Princis.

Noteikti nedrīkst aizmirst atraktīvo Robiju Gordonu, kurš pagājušajā rallijā tika diskvalificēts (sportists par vēlu ieradās uz startu, jo viņš piecas stundas laboja sava ''Hummer'' automašīnas priekšējo labo riteni). Lai arī sākotnēji sportists teica, ka nezina, vai startēs 2012.gada Dakāras rallijā, izskatās, ka emocijas ir pierimušas un Gordons brauks arī šoreiz. Tāpat jāatzīmē, ka pirmo reizi Dakāras rallijā brauks leģendārais poļu tramplīnlēcējs Adams Mališs, kurš šogad paziņoja par karjeras beigām tramplīnlēkšanā.


Foto: ewrc.cz

Smago automašīnu klasē diemžēl šogad neredzēsim septiņkārtējo Dakāras rallija uzvarētāju krievu Vladimiru Čaginu, kurš pēc uzvaras paziņoja, ka beidz Dakāras karjeru kā braucējs. Tas nozīmē to, ka tagad par uzvaru varēs cīnīties pārējie braucēji, kuri pārsvarā bija Čagina ēnā. Te noteikti jāatzīmē Eduards Nikolajevs un Airats Mardējevs, kuru rīcībā būs gan ''Kamaz'', gan arī Čagina padoms. Tāpat savu vārdu noteikti gribēs teikt Aless Lopreis un Žerārds de Rojs, kuri bieži Čaginam izrādīja nopietnu pretestību. Kvadriciklu klasē arī šogad uz starta izies brāļi Patronelli, kā arī Džozefs Mahačeks.  

Šogad sportistiem būs jāveic 14 ātrumposmi. Motocikliem tikai ātrumposmos (bez pārbraucieniem) būs jāveic 4 406 kilometri, vieglajām automašīnām 4 191 km, bet smagajām automašīnām kopā būs jāveic 4 151.

Ar visiem Dakāras rallija dalībniekiem var iepzīties Šeit
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png