profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hirvonens no "Ford" pāriet uz "Citroen"

Go4speed 17.11.2011 - 08:58 Hirvonens no "Ford" pāriet uz "Citroen"

No konkurentiem par komandas biedriem. Foto: wrc.com

Pēc vairāku nedēļu ilgām baumām par Hirvonena iespējamo pievienošanos ''Citroen'', vakar tika pielikts trekns punkts - nākamgad astoņkārtējā WRC rallija čempiona Sebastjana Lēba komandas biedrs būs soms Miko Hirvonens.

Pēc tam, kad spāņu rallija braucējs Dani Sordo pameta ''Citroen'' vienību, pilots izteicās, ka komandā viss tika pakārtots Lēbam un ka viņš (Sordo) nevarēja cīnīties par uzvarām, jo allaž pirmā roka bija Lēbam. Pēc tam franču vienībai pievienojās jaunais un talantīgais Ožjē, kuram paredzēja līdzīgu likteni kā Sordo. Taču Ožjē neklusēja un bieži izteica neapmierinātību. Laikam ritot, parādījās runas, ka Ožjē, kuram līgums ar ''Citroen'' bija noslēgts līdz 2013.gada sezonas beigām, pēc šīs sezonas varētu pamest komandu. Pēdējās dienās runas pieņēmās spēkā, līdz vakar vakarā ''Citroen'' oficiāli paziņoja, ka tā lauž līgumu ar Ožjē.

''Šis ir emocionāls brīdis,'' teikts ''Citroen'' komandas ziņojumā. ''''Citroen Racing'' Ožjē un viņa stūrmani vispirms trenēja JWRC, pēc tam ''Citroen Junior'' komandā, bet beigās - ''Citroen Total World Rally'' vienībā. Viņiem šī bija ļoti laba sezona - piecas uzvaras un trešā vieta pilotu vērtējumā. Viņi kopā ar Lēbu mums palīdzēja izcīnīt kārtējo uzvaru ražotāju kausā.''

"Tagad esam priecīgi komandā uzņemt Miko Hirvonenu un Jarmo Lehtinenu. Pēdējos četros gados Hirvonens bija mūsu sīvākais pretinieks, taču tagad ceram, ka kopā mūs sagaida lieliska nākotne. Hirvonens ir talantīgs braucējs, tāpēc ceram, ka viņa stabilitāte palīdzēs mums aizstāvēt titulu komandu ieskaitē."

Protams, ka daudzi domā, ka Ožjē tagad pārstāvēs ''Ford'', taču šobrīd, lai arī cik tas dīvaini nebūtu, ''Ford'' dara visu iespējamo, lai saglabātu savu vietu rallijā. Ja tas izdosies, tad Ožjē, visticamāk, arī pievienosies ''Ford'', jo maz ticams, ka Ožjē varētu pāriet uz ''VW'', lai nākamo sezonu ziedotu testiem, bet, sākot ar 2013. gadu, atgrieztos rallijā.

Jāatzīmē, ka Hirvonens ''Ford'' vienībā brauca pēdējos septiņus gadus, bet Ožjē līdz šim (četrus gadus) bija pārstāvējis tikai ''Citroen'' komandu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png