profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bloka superlēciens Velsas rallijā (VIDEO)

Go4speed 14.11.2011 - 15:54 Bloka superlēciens Velsas rallijā (VIDEO)

Kens Bloks. Foto: KenBlockRacing

Velsas WRC rallijs noslēdzies ar Jari Mati Latvala uzvaru. Šis bija viens no grūtākajiem un viltīgākajiem rallijiem, par ko arī liecina daudzās izstāšanās un avārijas.

Pirms rallija uz čempiontitulu pretendēja divi sportisti – Sebastjans Lēbs un Miko Hirvonens. Gan viens, gan otrs pirms rallija starta atzina, ka cīņā par uzvaru lielu lomu varētu spēlēt abu komandu otrie piloti, kuri varēja sajaukt līderu kārtis. Diemžēl jau rallija pirmajā posmā avāriju piedzīvoja Sebastjans Ožjē. Pēc šī negadījuma Lēbs atzina, ka tagad esot palicis viens pret abiem ''Ford'' komandas pilotiem, taču beigās viss franču pilotam beidzās veiksmīgi – astotais čempiontitls bija rokās.

Ožjē avarē pirmajā posmā


Nākamais no līderiem, kuram rallijs beidzās jau priekšlaicīgi, bija Dani Sordo. Spāņu pilots piektajā posmā pirms kāda līkuma par vēlu sāka bremzēt un noskrēja no ceļa.

Sordo avārija


Tāpat piektajā posmā rallijs beidzās Martinam Prokopam, kurš, tāpat kā Ots Tanaks, šajā rallijā spēkus izmēģināja ar ''Ford Fiesta RS WRC'' automašīnu.

Prokops avarē un izstājas


Septītajā posmā, kādā līkumā iebraucot par ātru, avāriju piedzīvoja Hirvonens. Lai arī somu sportists finišu sasniedza, vēlāk viņš bija spiests izstāties. Šī Hirvonena neveiksme nozīmēja to, ka Lēbs jau priekšlaicīgi kļuva par astoņkārtējo WRC rallija čempionu.

Hirvonena avārija un mēģinājums turpināt ralliju


Pēc 18 posma Velsas rallija līderis bija Latvala, kuram tobrīd septiņas sekundes zaudēja Lēbs. Taču, dodoties uz nākamā posma startu, Lēbs piedzīvoja avāriju. Minētajā avārijā franču sportista automašīnai bija bojāts radiators un no rallija bija jāizstājas.

Lēbs un viņa komentārs par notikušo avāriju


Rallija pēdējā posmā ļoti skaists un tāls lēciens padevās ASV sportistam Kenam Blokam, kurš rallija kopvērtējumā ieņēma devīto vietu.

Bloka superlēciens

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png