profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltonam uzvaru atnes Fetela caurā riepa

Go4speed 13.11.2011 - 16:57 Hamiltonam uzvaru atnes Fetela caurā riepa
Foto: Scanpix/AFP

Luiss Hamiltons („Mclaren") spēja izcīnīt uzvaru F1 Abu Dabi lielās balvas izcīņā. Divkārtējais un šīs sezonas kopvērtējuma uzvarētājs Sebastians Fetels („Red Bull") izstājās jau pirmajos sacensību līkumos, jo pēkšņi bez redzama iemesla formulas labā aizmugurējā riepa zaudēja gaisa spiedienu un Fetels saslīdēja. Vācietis atgriezās boksos, tomēr sacensības, bojājumu dēļ, turpināt nevarēja.


Pēdējās sekundes līdz Sebastians Fetels izslīd no trases ar cauru riepu. Foto: Scanpix/AFP

Līdera izstāšanos un konkurentu starta neveiksmes izmantoja „Ferrari" braucējs Fernando Alonso, kas spēja finišu sasniegt otrajā vietā, kaut arī vēl 14 apļus līdz sacensību beigām, izvēloties palikt trasē ilgāk ar nodilušām riepām nekā Hamiltons, spānis strauji palielināja pārsvaru un saglabāja iespēju pēc riepu maiņas trasē atgriezties pirmajā vietā. Tomēr Hamiltons nepieciešamo pārsvaru saglabāja un līdz finišam vēl spēja to palielināt.

Trešajā vietā Hamiltona komandas biedrs Džensons Batons, kas visu sacensību laiku cīnījās ar tehniskām ķibelēm un tuvākajiem konkurentiem Marku Vēberu („Red Bull") un Fellipi Masu („Ferrari"). Šie piloti vairākkārtīgi mainīja vietu kārtību, tomēr veiksmīgākais izrādījās brits. Vēbera sacensību likteni izšķīra aizķeršanās boksos, kad nācās zaudēt piecas sekundes un līdz ar to vieta uzreiz aiz goda pjedestāla. Turpretī Masa kļūdījās trasē, kad saslīdēja un zaudēja iespēju apsteigt gan Batonu, gan Vēberu.


Ferrari braucējs Fernando Alonso pēc Abu Dabi GP spēja pietuvoties Džensonam Batonam cīņā par otro vietu kopvērtējumā. Foto: Scanpix/AFP

Tajā pat laikā Niko Rosbergs („Mercedes") aizvadīja ļoti mierīgas un pārliecinošas sacensības un spēja finišēt sestajā vietā. Vācietis ilgi turējās trasē ar vienu boksu apmeklējumu, kas ļāva īslaicīgi nonāk pat uz virtuālā goda pjedestāla. Rosberga komandas biedrs Mihaels Šūmahers finišēja septītajā vietā.

Abiem „Force India" braucējiem izdevās realizēt savas iespējas pēc veiksmīgās kvalifikācijas, jo arī sacensībās izdevās finišēt pirmajā desmitniekā un izcīnīt kopvērtējuma punktus. Astotajā vietā Adrians Zutils un devītais Pols di Resta. Pirmo desmitnieku noslēdza „Sauber" braucējs Kamui Kobajaši.

Jāpiebilst, ka sacensību uzvarētājam Luisam Hamiltonam šī ir 17. uzvara un šo viņš veltīja savai mammai, kurai šajā nedēļas nogalē bija dzimšanas diena. Tagad komandu peletons dosies pēdējā izbraucienā uz Brazīliju, kur notiks šogad pēdējais F1 posms.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png