profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels Abu Dabi atkārto vēsturi

Go4speed 12.11.2011 - 16:22 Fetels Abu Dabi atkārto vēsturi
Foto: Scanpix/AP

Uzvaru Abu Dabi F1 Lielās balvas izcīņas kvalifikācijā izcīnīja Sebastians Fetels („Red Bull"), tādējādi atkārtojot visu laiku labāko sasniegumu vienā sezonā no pirmās vietas startējot 14 reizes. Šis sasniegums no 1992. gada piederēja tikai Naidželam Manselam. Otrajā vietā Luiss Hamiltons („Mclaren"), kurš tikai pēdējos trases metros apsteidza savu komandas biedru Džensonu Batonu, kurš svētdien startēs no trešās vietas.

Blakus britam no otrās rindas startēs „Red Bull" braucējs Marks Vēbers, kurš nespēja pacīnīties ar savu komandas biedru par pirmo starta vietu. Turpat aizmugurē abi „Ferrari" piloti Fernando Alonso un Fellipe Masa.

Interesanta taktiska cīņa norisinājās par vietām pirmā desmitnieka beigās, kad noslēdzošās kvalifikācijas daļas sākumā ar cietajām riepām trasē devās Niko Rosbergs („Mercedes"), tomēr ātro apli līdz galam neveica. Atkārtotajā mēģinājumā izdevās sasniegt septīto vietu, kaut arī kvalifikācijas pēdējās sekundēs trasē devās arī komandas biedrs Mihaels Šūmahers, kā arī Force India braucēji Adrians Zutils un Pols di Resta. Līdz ar to ar rezultātu astotajā un devītajā vietā kvalificējās Šūmahers un Zutils, bet di Resta izlēma apli nebeigt, tāpēc šoreiz desmitā vieta.

Turpat aiz pirmā desmitnieka palika Serhio Perezs („Sauber") un Vitālijs Petrovs („Renault"), kuri vēl pēdējās otrās kvalifikācijas sekundēs mēģināja uzlabot savus laikus un iespraukties noslēdzošajā kārtā, tomēr Mihaela Šūmahera laiks izrādījās labāks.

Sacensības Abu Dabi notiks jau svētdien, kur Fetels mēģinās saglabāt savu statusu kā vienīgais uzvarētājs šajā trasē, bet kvalifikācija apliecināja, ka šis uzdevums nebūs vienkāršs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png