profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hirvonens: Uzdevums tikai viens – uzvarēt (VIDEO)

Go4speed 08.11.2011 - 20:36 Hirvonens: Uzdevums tikai viens – uzvarēt (VIDEO)
Miko Hirvonens pagājušā gada Velsas rallijā. Foto: Scanpix

Ja pagājušajā gadā pirms pēdējā posma intrigas nebija, jo Sebastjans Lēbs jau priekšlaicīgi bija nodrošinājis sev čempiontitulu, tad šogad situācija ir mainījusies, jo pirms izšķirošā posma bez Lēba uz titulu pretendē arī Miko Hirvonens.

Ja ne izstāšanās Spānijā, iespējams, pēdējā posmā par čempiontitulu cīnītos uzreiz trīs piloti. Taču šobrīd kopvērtējums ir tāds, kāds tas ir - pirmais ir Lēbs, kuram astoņus punktus zaudē Hirvonens. Kas tad Hirvonenam vajadzīgs, lai pirmo reizi karjerā  kļūtu par čempionu? Pat ja somu braucējs uzvar gan posmā, gan ''Power Stage" ātrumposmā, viņam ar to var nepietikt, ja Lēbs paliek otrais gan rallija kopvērtējumā, gan ''Power Stage". Šajā gadījumā abiem sportistiem būs vienāds punktu skaits, bet, pateicoties vairāk šogad izcīnītajām uzvarām, pirmais būtu Lēbs. Līdz ar to Hirvonenam jācer uz komandas biedra Jari Mati Latvalas palīdzību.

''Vienīgā lieta, kas atliek - uzvarēt šo ralliju," iesāk Miko Hirvonens. ''Protams, ja Lēbam atgadīsies kaut kas neparedzēts, tad man nav obligāti jāuzvar, taču jebkurā gadījumā mans mērķis ir finišēt pirmajā vietā. Kopš sāku braukt rallijā, mans mērķis bija kļūt par čempionu. Ja man tas izdotos šogad, tā būs lieliska balva visai komandai, manai ģimenei un draugiem."

Pēdējos trīs gadus šeit nepārspēts palicis Lēbs, kurš arī šogad uzskatāms par galveno favorītu. ''Hirvonens šādās situācijās ir ļoti spēcīgs garīgi," iesāk Sebastjans Lēbs. ''Sezonas vidū viņš atzina, ka vairs nedomājot par čempiontitulu, taču, ņemot vērā, kā iegrozījās pēdējie ralliji, viņam atkal ir iespēja. Viņu neapmierinās otrā vieta, tāpēc viņš jau ar pirmo posmu brauks uz maksimumu. Mans uzdevums nebūs uzvarēt par katru cenu. Mana braukšana būs atkarīgi no Hirvonena."

Protams, lielu lomu beigu rezultātos var ietekmēt ''Ford" un ''Citroen" komandas otrie braucēji, kuri jau publiski paziņojuši, ka darīs visu, lai palīdzētu saviem ''nomināli" pirmajiem komandas braucējiem. ''Varēšu braukt bez jebkādas spriedzes, taču finišēt uz goda pjedestāla būtu lieliski. Ja apstākļi spiedīs, darīšu visu iespējamo, lai palīdzētu Lēbam uzvarēt," saka Sebastjans Ožjē.

''Protams, gribu uzvarēt, taču man galvenais ir jāpalīdz Hirvonenam," saka Jari Mati Latvala, kurš šogad nav izcīnījis nevienu uzvaru. ''Mūsu uzdevums finišēt pirmajā un otrajā vietā. Komandai svarīgi, lai es finišētu pirms Lēba, tāpēc jau no paša starta braukšu tik ātri, cik vien varēšu. Mums jau no paša sākuma jābūt ātriem, jo, ja palaidīsim Lēbu garām, noķert viņu būs grūti."

WRC kopvērtējums pirms pēdējā posma:
1.  S.Lēbs 222
2.  M.Hirvonens 214
3.  S.Ožjē 193
4.  J.M.Latvala 146
5.  P.Solbergs 110

Pēdējo piecu gadu Velsas rallija uzvarētāji:
1.  2010.gads S.Lēbs
2.  2009.gads S.Lēbs
3.  2008.gads S.Lēbs
4.  2007.gads M.Hirvonens
5.  2006.gads M.Gronholms

Pagājušā gada Velsas rallijs:

 
 


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png