profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Velsas rallijā uz starta izies 20 WRC mašīnas

Go4speed 07.11.2011 - 22:04 Velsas rallijā uz starta izies 20 WRC mašīnas
Foto: ewrc.cz

Sezonas pēdējā WRC posmā, kas šajā nedēļas nogalē notiks Velsā, uz starta izies 78 ekipāžas, no kurām 20 brauks ar pasaule jaudīgāko tehniku - WRC.

Šis grants posms, kurš tiks aizvadīts jaunos ceļos, norisināsies no 10. - 13. novembrim. Lai arī, salīdzinot ar Somijas WRC posmu, Velsas rallijā uz starta izies par 46 ekipāžām mazāk, skatītājiem būs iespēja redzēt 20 WRC ekipāžas, kas ir tikai par vienu mazāk nekā Somijā (nevienā citā rallijā tik daudz WRC mašīnas šogad nav izgājušas).


Foto: ewrc.cz

Starp visām WRC ekipāžām divi būs vietējie braucēji - Kriss Mīke un Metjū Vilsons. ''Šis būs īpašs rallijs, jo tas notiks manās mājās. Prieks, ka rallija sākumā būs jauni ceļi. Uzskatu, ka Velsas ziemeļos ir vieni no labākajiem ceļiem pasaulē. Lai vai kā, bet mums galvā jāpatur galvenais mērķis - sasniegt finišu pēc iespējas labākā pozīcijā," saka Mīke.


Foto: ewrc.cz

Uz starta izies desmit ''Ford Fiesta RS WRC", piecas ''Mini John Coopers Works" un piecas ''Citroen DS3 WRC" automašīnas. Sezonas pēdējā posmā SWRC klases braucēji Ots Tanaks un Martins Prokops nolēmuši spēkus izmēģināt ar WRC automašīnām, jo abu braucēju plānos nākamgad ir pārsēsties uz šo mašīnu. ''Šis brauciens būs tikai kā testi. Gribētos braukt ātri, taču esmu privātais braucējs un man jādomā par nākotni. Mēs esam tuvu tam, lai nākamgad ar WRC brauktu visos posmos. Līdz šim tik tuvu vēl neesam bijuši," saka Martins Prokops, kurš šogad SWRC čempionātā kopvērtējumā palika trešais.


Foto: ewrc.cz

Bez WRC braucējiem uz starta redzēsim 16 PWRC klases dalībniekus un 17 WRC Akadēmijas pilotus. Interesanti būs pasekot kā veiksies Jaunzēlandes sportistam Heidenam Padonam, kurš pirmo reizi spēkus izmēģinās ar "Subaru Impreza R4" automašīnu.

Šajā rallijā pilotiem būs jāaizvada 23 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 358 kilometrus. Ar dalībnieku sarakstu var iepazīties ŠEIT
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png