profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: vēlos būt ātrākais WRC pilots

Go4speed 01.11.2011 - 08:18 Tanaks: vēlos būt ātrākais WRC pilots
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Pēc lieliski aizvadītās sezonas SWRC (kopvērtējumā izcīnīta otrā vieta) igaunis Ots Tanaks jau steidz kalt nākotnes plānus un tie pavisam nav pieticīgi.

RallyBuzz mājaslapā publicētajā nelielajā intervijā autosportists stāsta gan par to, kā nonācis autosportā, par gaidāmo pēdējo WRC posmu Velsā, savu atpūtu, kā arī par nākotnes plāniem.

Tanaka dzimtā vieta ir Sāremā sala, kur atrodas viņa ģimenes māja. Viņa ģimenei ir vairāki mājdzīvnieki, tostarp arī divi zirgi. Mīļākais ēdiens ir kāds tradicionāls igauņu ēdiens, kura sastāvā ir kartupeļi un gaļa. Izbraukājis daudzas pasaules valstis, Tanaks atzīst, ka vieta, kur gribētu pavadīt atvaļinājumu, ir Dienvidāfrika.

Tanaks stāsta, ka autosportā nonācis pateicoties savam tēvam, kurš laikā no 1988. līdz 2003. gadam piedalījies nacionāla mēroga sacensībās, līdz ar to arī viņam izvēle par labu autosportam nav bijusi grūta. Rallijā viņš ir kopš 2004. gada, bet progress sācies, kad sācis strādāt kopā ar labi zināmo rallija braucēju Marko Martinu. „Marko man ir devis citu skatu uz ralliju un manā labā dara ļoti daudz, ko es novērtēju," saka jaunais autosportists. Tieši Martins arī esot viņa elks autosportā.


Ots Tanaks. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Runājot par Velsā gaidāmo WRC pēdējo posmu, Tanaks atklāj, ka viņš nedaudz zina par turienes braukšanas apstākļiem - zina, ka ceļi ir viltīgi un nebūs viegli.

Jautāts par spilgtāko mirkli autosportista karjerā, Tanaks stāsta, ka tāds bijis šogad, WRC Sardīnijas posmā, jo tad viņš izcīnījis savu pirmo uzvaru SWRC klasē ar „Ford Fiesta S2000". Savukārt nepatīkamākais brīdis bijis uzvaras neizcīnīšana Spānijas posmā.

Tanakam grūti atbildēt uz jautājumu, ko viņš darītu, ja nebūtu rallija braucējs, jo cik vien viņš spēj atcerēties, autosports vienmēr bijusi viņa kaislība. Laikā, kad viņš nav sacīkstēs, viņš atrodas autodarbnīcā, tāpēc, visticamāk, ja nebrauktu rallijā, viņš būtu automehāniķis.

Jautāts, kāds ir viņa mērķis autosportā turpmākajiem trim gadiem, viņš atklāj, ka gribētu braukt ar ātrāko WRC automašīnu, kā arī cīnīties par pasaules rallija čempiona titulu. Šis mērķis nebūt nav neizpildāms, jo Tanaks jau nākamajā WRC posmā Velsā sēdīsies pie WRC automašīnas stūres.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png