profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Čempionu sacīkstēs dalībnieku vidū jau vairāki autosporta klašu čempioni

Mārtiņš Jankovskis 31.10.2011 - 07:44  Čempionu sacīkstēs dalībnieku vidū jau vairāki autosporta klašu čempioni
Foto: Raceofchampions.com

Ikgadējās Čempionu sacīkstēs, kuras arī šogad notiks Vācijā, Diseldorfā, dalību jau apstiprinājuši vairāki spēcīgi braucēji, kuru vidū ir trīs F1 čempioni.

Lai arī līdz pieteikuma beigām vēl ir laiks, jau šobrīd dalību šīm interesantajām un aizraujošajām sacensībām apstiprinājuši desmit braucēji. Kā pirmie pieteicās mājinieki - Vācijas izlase, kuras sastāvā brauks divi F1 čempioni - Sebastjans Fetels un Mihaels Šūmahers. „Mums atkal Nāciju kausā būs spēcīgs sastāvs, taču arī konkurenti šīm sacensībām gatavosies daudz nopietnāk, jo viņiem būs lielāka motivācija mūs beidzot pārspēt," saka Mihaels Šūmahers, kurš kopā ar Fetelu Nāciju kausā ir triumfējis jau pēdējos četrus gadus pēc kārtas.

„Individuālajā sacensībās ar katru gadu tieku tālāk - vispirms astotdaļfināls, pēc tam ceturtdaļfināls, bet pagājušajā gadā - pusfināls. Ceru, ka šogad iekļūšu finālā un uzvarēšu," tā Fetels.

Spēcīgs sastāvs būs Lielbritānijai, kuru pārstāvēs trīskārtējais ''World Touring Car Championship'' (WTCC) čempions Endijs Priols un bijušais F1 čempions Džensons Batons. ''Šis ir labs veids, kā pabeigt sezonu, jo šajās sacensībās var satikt draugus no dažādām autosporta disciplīnām,'' tā Džensons Batons.

Noteikti spēcīgs sastāvs būs Francijas izlasei. Pagājušajā sezonā Francijas izlasi pārstāvēja Sebastjans Lēbs un Alēns Prosts, taču šoreiz Franciju pārstāvēs Sebastjans Ožjē un Romēns Grožāns. „Šīm sacensībām līdzi esmu sekojis ilgus gadus, tāpēc ar nepacietību gaidu to brīdi, lai uzzinātu, ar kādām mašīnām mēs brauksim šogad. Būs patīkami vienā komandā braukt kopā ar Grožānu, kurš ir labs braucējs," saka Sebastjans Ožjē.

Kā pēdējie savu dalību apstiprinājuši Le Mans leģenda Toms Kristensens un šī gada DTM čempions Martins Tomčiks. „Tikai pasaules labākie braucēji tiek uzaicināti uz Čempionu sacīkstēm. Tas, ka piedalīšos šajās sacensībās, dara mani lepnu. Šis būs viens no lielākajiem izaicinājumiem. Darīšu visu iespējamo, lai kļūtu par Čempionu sacīkstes uzvarētāju," tā Martins Tomčiks.

Šogad Čempionu sacīkstes notiks no 3. - 4. decembrim.

Čempionu sacīkstes apstiprinātie dalībnieki

1.

Mihaels Šūmahers

2.

Sebastjans Fetels

3.

Matiass Ekstrēm

4.

Toms Kristensens

5.

Sebastjans Ožjē

6.

Romēns Grožāns

7.

Džensons Batons

8.

Endijs Priols

9.

Treviss Pastrana

10.

Martins Tomčiks


Pēdējo gadu uzvarētāji

2010.

Vācija

Filipe Albukerke

Mihaels Šūmahers un Sebastians Fetels

2009.

Ķīna

Matiass Ekstrēms

Mihaels Šūmahers un Sebastians Fetels

2008.

Londona

Sebastiens Lēbs

Mihaels Šūmahers un Sebastians Fetels

2007.

Londona

Matiass Ekstrēms

Mihaels Šūmahers un Sebastians Fetels

2006.

Francija

Matiass Ekstrēms

Heiki Kovalainens un Markuss Gronholms

2005.

Francija

Sebastiens Lēbs

Toms Kristensens un Matiass Ekstrēms

2004.

Francija

Heiki Kovalainens

Žans Alezī un Sebastiens Lēbs


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png