profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels pirmais dosies arī Indijas trases līkločos

Go4speed 29.10.2011 - 14:00 Fetels pirmais dosies arī Indijas trases līkločos
Foto: Scanpix/AFP

F1 Indijas lielās balvas izcīņā no pirmās starta vietas startēs Sebastians Fetels („Red Bull"). Arī visiem nepazīstamā trase netraucēja sezonas uzvarētājam izcīnīt jau 13 pole position  šajā sezonā, turklāt šoreiz tuvākais sekotājs atpalika par vairāk nekā 0.3 sekundēm.

Jaunākajam divkārtējam pasaules čempionam izdevies atkārtot Airtona Sennas un Alēna Prosta kvalifikācijas sasniegumus vienā sezonā un nekas netraucēs jau nākamajā posmā izcīnīt 14. uzvaru un noķert Naidželu Mansela sasniegumu.

Otro laiku Indijā uzrādīja Luiss Hamiltons („Mclaren"), tomēr saņemtais sods viņu nobīda uz piekto starta vietu. Līdz ar to savam komandas biedram startā blakus stāvēs Marks Vēbers, bet aiz Fetela vietu ieņems ātrākais „Ferrari" braucējs Fernando Alonso.


Foto: Scanpix/AFP

Ceturtajā vietā iespraucās Džensons Batons, kam blakus sodītais komandas biedrs Hamiltons. Sestajā pozīcijā Fellipe Masa („Ferrari"), kaut arī pēdējās kvalifikācijas sekundēs piedzīvoja avāriju. Septītais „Mercedes" braucējs Niko Rosbergs, bet astotais Adrians Zutils ar „Force India" formulu. Pirmo desmitnieku noslēdz abi „Toro Rosso" piloti Sebastians Buemi un Haime Alguersuari.

Tā kā Indijas trase visiem ir jauna un nezināma, joprojām ir atklāts jautājums par riepu izturības īpašībām. Komandu piesardzību varēja novērot pirmajās kvalifikācijas kārtās, kad piloti trasē devās ar cietākā sastāva riepām, tomēr izšķirošajos brīžos ātrākajiem pilotiem bija uzmontētas īstās kaujas riepas un formulas saudzētas netika.

17. sezonas posms notiks svētdien pulksten 11.30 pēc Latvijas laika.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png