profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

"VW Polo R WRC" gatavojas pirmajiem testiem

Mārtiņš Jankovskis 25.10.2011 - 13:40 "VW Polo R WRC" gatavojas pirmajiem testiem
Foto: 4wheelsnews.com
 
Nesen pirmos testus aizvadījusi „VW" komanda, kura testējusi jauno „VW Polo R WRC" automašīnu, ziņo portāls Maxrally.com.

Šī gada maijā "Volkswagen" oficiāli paziņoja, ka tā jau 2013. gadā WRC rallijā startēs ar "Polo" automašīnu. "Līdz dienai, kad debitēsim WRC, atlikuši 20 mēneši. Šajā laikā noteikti atradīsim braucējus, kuri spēs cīnīties par pirmo vietu. Tagad laiks gatavoties, jo daudz darba darāma," maijā teica "Volkswagen" motosporta direktors Kriss Nīsens.

„VW" nesēž „rokas klēpī salicis", jo darba ir daudz. Šī gada Somijas rallija startēja arī „Volkswagen" komanda, kuras rīcībā bija "Škoda Fabia S2000" automašīna. Toreiz pie stūres sēdās divi jauni un talantīgi braucēji - norvēģis Andreass Mikelsens un soms Jonas Lindross, kuri nokļuvuši „VW" komandas redzeslokā. Arī citi jauni braucēji mēģināja sevi pierādīt „VW" vadībai, kura atzīst, ka joprojām savā komandā grib iegūt arī kādu pieredzējušu braucēju.


Labi sevi apliecinājis Andreass Mikelsens, kurš Somijā līdz 18 posmam savā klasē ieņēma 3. vietu. Foto: ewrc.cz

Pirms neilga laika saistībā ar „VW" tika locīti četru braucēju vārdi - Peters Solbergs, Miko Hirvonens, Jari Mati Latvala un Sebastjans Ožjē. Potenciālie piloti apzinās, ka, ja viņi piekritīs „VW" piedāvājumam, tad nākamais gads viņiem paies testos un tikai dažās sacensības. Taču, kā ziņo somu portāls Ts.fi, tad, visticamāk, „VW" sastāvā tomēr neredzēsim norvēģi Peteru Solbergu, kurš prasot pārāk lielu samaksu.

Nezināmo vēl ir pārāk daudz, taču „VW" jau spēris pirmos soļus - pirmie testi jau aizvadīti. Pirms neilga laika pie „VW Polo R WRC" automašīnas stūres sēdās un testus veica 45 gadus vecais Dīters Depings. „„VW Polo R WRC" sācis pirmos testus. Šobrīd ir pārāk agri teikt, ka esmu laimīgs, taču esmu apmierināts, ka mums šajos testos nebija problēmas. Esmu priecīgs, ka viss notiek, kā plānots. Visa komanda paveikusi fantastisku darbu," saka Nīsens.

Noslēgumā Maxrally.com ziņo, ka drīzumā testus ar jauno „Polo" varētu aizvadīt Karloss Sainss, pieredzes bagātais Juha Kankunens un šī gada SWRC klases čempions Juho Hanninens, jo šobrīd izskatās, ka komanda vēlas panākt to, ka tās sastāvā brauc pieredzējis un jauns pilots, kas arī būtu tikai loģisks solis jaunai komandai.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png