profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņa Tanaka lielā iespēja ir klāt. Vai viņš to izmantos?

Mārtiņš Jankovskis 24.10.2011 - 13:57 Igauņa Tanaka lielā iespēja ir klāt. Vai viņš to izmantos?
Foto: ewrc.cz

Nesen noskaidrojies, ka Velsas WRC rallijā debiju pie WRC automašīnas stūres piedzīvos uzreiz divi SWRC klases braucēji - igaunis Ots Tanaks un čehs Martins Prokops.

WRC kalendārā atlicis vairs tikai viens posms - Velsas rallijs, kurš skaitās viens no grūtākajiem un sarežģītākajiem visā WRC kalendārā. Šajā rallijā piloti var sastapties gan ar miglu, gan lietu, gan dubļiem, gan sniegu, gan arī ar ledu.

Svētdien Spānijā tika pielikts punkts SWRC klases sezonai, kurā par čempionu šogad kļuva soms Juha Hanninens. Otrais palika Tanaks, bet trešais - Prokops.

Kā noskaidrojies, Tanaks un Prokops pēdējā Velsas posmā nolēmuši spēkus izmēģināt ar jaunākās paaudzes „Ford Fiesta RS WRC" automašīnām. Abiem šī nebūs pirmā reize pie WRC stūres. Ja Tanaks ar WRC spēkus izmēģinājis arī sacensībās (nesen uzvarēja Sāremā rallijā), tad Prokops līdz šim divas reizes tikai aizvadījis testus ar WRC automašīnu. Nu abiem SWRC klases dalībniekiem būs iespēja noskaidrot, kurš tad ir ātrāks braucot ar WRC tehniku.


Foto: ewrc.cz

Nesen igaunis Marko Martins ar „Ford" komandu piedalījās asfalta testos, kuros ar jauno „Ford Fiesta RS WRC" automašīnu izbrauca arī Martina audzēknis Tanaks. „Man bija neliels laiks, lai ar WRC mašīnu izbrauktu pa asfaltu. Tas noteikti man deva tikai to labāko, taču par nākotni vēl nekas nav skaidrs," pēc testiem teica Tanaks.

Taču nesen „Ford" komandas vadītājs Malkolms Vilsons paziņoja, ka Tanaks, kuram ir piecu gadu līgums ar „Ford" un "M-Sport" komandu, ir gatavs braukšanai ar jaunākās paaudzes WRC automašīnu. „Viņš ir daļa no mūsu ilgtermiņa plāniem. Jutu, ka šis ir tas brīdis dot viņam iespēju izbraukt ar WRC mašīnu, jo mūsu plānos ir viņu nākamgad sēdināt WRC automašīnā. Šī bija laba ideja dot viņam iespēju braukt ar WRC pirms nākamās sezonas. Gribu, lai viņš aprod ar WRC mašīnu, gūst pieredzi, kas viņam noderēs nākamajā gadā. Pēc tā, ko esmu redzējis, ceru, ka Velsā viņš finišēs pirmajā sešiniekā, taču nekādu spiedienu uz viņu neizdarīšu," saka „Ford" komandas vadītājs Malkolms Vilsons.

Šādas Vilsona runas vēlreiz apstiprina nesen izskanējušās baumas, ka nākamgad „Ford" komandā varētu braukt Jari Mati Latvala, kurš pēdējos posmos ir ātrāks par Miko Hirvonenu, un Ots Tanaks, kamēr Hirvonenam būtu jāmeklē cita komanda.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png