profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Spānijā līderis Lēbs, P.Solbergs, Tanaks un Bloks izstājas

Mārtiņš Jankovskis 22.10.2011 - 08:54 Spānijā līderis Lēbs, P.Solbergs, Tanaks un Bloks izstājas
Foto: Scanpix/AP

Noslēgusies notikumiem bagātā Spānijas WRC rallija pirmā diena, pēc kuras vadībā atrodas Sebastjans Lēbs. Otrais, zaudējot pusminūti, ir Jari Mati Latvala, bet trešais - Miko Hirvonens.

Pirmajā 25 kilometrus garajā posmā trasē pirmais devās Lēbs. Parasti grants posmos nav izdevīgi braukt pirmajam, jo ir jāattīra trase, taču šoreiz Lēbam ļoti paveicās. Lai arī starp ekipāžām bija trīs minūšu pauze, ar to bija par maz, jo visi, kas brauca aiz Lēba, saskārās ar lieliem putekļiem, kā rezultātā tika zaudētas vērtīgas sekundes. „Visapkārt vieni putekļi. Neko nevarēju redzēt, tāpēc vietām gandrīz biju spiests apstāties," saka Sebastjans Ožjē, kurš komandas biedram zaudēja 18 sekundes, kamēr mājinieks Dani Sordo no Lēba atpalika 43 sekundes. „Visu laiku putekļos. Nebija iespējams redzēt ceļu," pēc pirmā posma teica Dani Sordo.


Foto: Scanpix/AP

Neveiksmīgs pirmais posms bija Peteram Solbergam un Kenam Blokam, kuri kādā no līkumiem trāpīja pa vienu un to pašu akmeni, kā rezultātā abas ekipāžas izstājās. Tāpat pirmo posmu nepabeidza abi divi igauņu braucēji - Ots Tanaks (trāpīja pa to pašu akmeni, pa kuru P.Solbergs) un Karls Krūda.

Otrajā un trešajā posmā ātrāko laiku uzrādīja Ožjē, taču pirms servisa parka vadību joprojām saglabāja Lēbs, kuram 5,3 sekundes zaudēja Latvala. „Braucu samērā labi, taču pieļāvu arī dažas kļūdas. „Ceru, ka otrajā reizē man būs tīrāki braucieni," pirms došanās uz servisa parku teica Latvala.


Foto: Scanpix/AFP

Pēc servisa parka ļoti ātrs bija Latvala, kurš ceturtajā un piektajā posmā uzrādīja ātrākos laikus. Tas viņam ļāva ne tikai noķert Lēbu, bet arī izvirzīties vadībā. Tikmēr piektajā posmā aizmugurējo riteni pārsita Ožjē, kurš kopvērtējumā no trešās vietas atkrita uz piekto pozīciju. Pēdējais posms tika aizvadīts tumsā, kurā ātrākais bija Lēbs, kamēr pārējie braucēji atkal cīnījās ar putekļiem.

„Šī ir ļoti slikta ideja braukt pa granti tumsā. Tas ir stulbi. Ceru, ka tas ir pēdējo reizi," dusmīgi pēc pēdējā posma teica Hirvonens, kurš Lēbam zaudēja desmit sekundes. Tāpat neveiksmīgi šis posms beidzās Latvalam, kurš kādā no līkumiem sagriezās un pārsita automašīnas riteni, tādējādi Lēbam pēdējā posmā zaudējot 46 sekundes un pirmo vietu. Tāpat ļoti neapmierināts ar šo posmu bija Mads Ostbergs: „Tās ir pilnīgas šausmas. Neredzēju ceļu. Braucu un visu laiku atsitos gan pret akmeņiem, gan pret sienām..."


Foto: Scanpix/AFP

Līdz ar to pēc pirmās dienas pārliecinošs līderis ir Lēbs, kurš par 30 sekundēm apsteidz Latvalu, bet 54 sekundes atpaliek Hirvonens. Sestdien, rallija otrajā dienā, sportistiem būs jāveic seši posmi, no kuriem divu dopu garums sastādīs gandrīz 46 kilometrus.

Rezultāti pēc pirmās dienas:
1. S.Lēbs Citroen DS3 WRC 1:44:06.3
2. J.M.Latvala Ford Fiesta RS WRC +30.6
3. M.Hirvonens Ford Fiesta RS WRC +54.2
4. S.Ožjē Citroen DS3 WRC +1:45.3
5. D.Sordo Mini Cooper WRC +2:02.7
6. K.Mīke Mini Cooper WRC +2:52.8
7. M.Ostbergs Ford Fiesta RS WRC +3:03.1
8. H.Solbergs Ford Fiesta RS WRC +3:11.6
9. J.Novikovs Citroen DS3 WRC +4:24.8
10. M.Vilsons Ford Fiesta RS WRC +5:16.7
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png