profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels uzvar arī čempiona godā

Go4speed 16.10.2011 - 10:54 Fetels uzvar arī čempiona godā
Foto: Scanpix/AFP

Pēc vienu sacīkšu pārtraukuma atkal pārliecinošu uzvaru F1 svin jaunākais divkārtējais pasaules čempions Sebastians Fetels ar „Red Bull", kas Korejas trasē konkurentiem neatstāja nekādas cerības kāpt uz augstākā pjedestāla pakāpiena. Ļoti spraigā otrajā vietā finišēja pirmās starta vietas īpašnieks pēc kvalifikācijas Luiss Hamiltons („Mclaren").

Britam savu pozīcija bija jāaizstāv gandrīz 20 apļu garumā, jo labprāt uz pjedestāla otrā pakāpiena būtu kāpis arī otrs „Red Bull" pilots Marks Vēbers, kas vairākkārtīgi mēģināja tik garām Hamiltonam, taču antispārna nolaišanas zonā „Renault" dzinējs nespēja cīnīties ar „Mercedes" spēku. Pēdējos apļos cīņā par pjedestālu iesaistījās arī ceturtajā vietā finišējušais Džensons Batons („Mclaren"), kas acīmredzami bija ātrāks par priekšā braucošajiem. Līdzīgs scenārijs arī piektajā vietā esošajam Fernando Alonso, kas sacīkšu noslēgumā spēja sadeldēt astoņu sekunžu pārsvaru starp priekšā braucošajiem, taču pēdējos divos apļos riepas vairs nespēja nodrošināt pienācīgu saķeri un spānis pārtrauca cīņu par augstāku vietu.

Tikmēr Alonso komandas biedrs finišēja drošā sestajā vietā, jo viņa sekotājs, „Mercedes" braucējs Niko Rosbergs, cīnījās ar Haimi Algersuari („Toro Rosso") un īsi pirms finiša vācietis zaudēja savu septīto pozīciju un atkāpās uz astoto vietu. Tālāk devītajā vietā pēc 55 apļiem Korejā Sebastians Buemi („Toro Rosso"), bet desmitais Pols di Resta („Force India").

Jāpiebilst, ka līderiem kārtos varēja sajaukt Vitālijs Petrovs („Renault") un Mihaels Šūmahers („Mercedes"), pēc kuru sadursmes trasē devās drošības. Incidents radās pēc Petrova un Alonso cīņas, kad abi pēc starta finiša taisnes lielā ātrumā mēģināja iegriezt pirmajā līkumā taču tur jau atradās Šūmahers, kam Petrovs pārlidija pāri un neatgriezeniski sabojāja abas formulas.

Pēc finiša Fetels neslēpa savu sajūsmu un uz goda pjedestāla demonstrēja augstu lēcienu, kas atgādināja pirms vairākiem gadiem regulāri redzamo Šūmahera uzvaru svinēšanu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png