profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC pēc 30 gadu ilgas pauzes atgriežas „Lotus”

Mārtiņš Jankovskis 16.10.2011 - 08:36 WRC pēc 30 gadu ilgas pauzes atgriežas „Lotus”
Foto: www.carsales.com.au

Pirms neilga laika noskaidrojies, ka nākamgad līdzās WRC un citām klasēm būs pieejama arī FIA GT klase. Šī iemesla dēļ par atgriešanos rallijā jau paziņojusi „Lotus" komanda, kura brauks ar jauno „Lotus Exige R-GT" automašīnu.

60. gados rallija trasēs bija redzamas „Ford Lotus Cortina" automašīnas, bet ap 70. - 80. gadiem jau darbībā varēja vērot „Talbot Sunbeam Lotus" spēkratus. Pirmo uzvaru ar šo mašīnu 1980. gadā „Lombard RAC" rallijā izcīnīja Henrijs Toivonens, bet jau gadu vēlāk šis autoražotājs uzvarēja ražotāju ieskaitē.

Šogad itāļu kompānija „PB Racing" izgatavoja vairākus „Lotus Exige GT" eksemplārus, no kuriem daži startēja Spānijas rallija posmos. Pirms neilga laika „Lotus" paziņoja, ka tā nākamgad plāno piedalīties Montekarlo, Korsikas un Sanrēmo rallijos, kuros būs izveidota jaunā "FISA GT" klase.
  
„Kad mēs prezentējām šo „Lotus Exige R-GT" automašīnu, blakus stāvēja mūsu oriģinālā 1981. gada mašīna, ar kuru tajā gadā Itālijas rallija čempionāta ietvaros uzvarēju Sanmarīno rallijā. Man tagad bija iespēja iekāpt šajā mašīnā, un jāteic, ka smarža bija tieši tāda pati kā agrāk. Tas man atsauca pozitīvas emocijas un patīkamas atmiņas. Jaunie R-GT noteikumi ir ļoti interesanti, tāpēc arī nolēmām atgriezties. Tagad, salīdzinot ar 30 gadus veciem notikumiem, mūsu pieeja būs savādāka, taču filozofija tā pati - mēs gribam sacensties un uzvarēt. Mūsu jaunā mašīna ir kā sapņa piepildījums visiem tiem, kuri ir kaislīgi „GT Racing" atbalstītāji," lotuscars.com mājas lapā saka „Lotus" motorsporta direktors Klaudio Berro.

Šis jaunais „Lotus Exige R-GT" modelis būs aprīkots ar 3,5 V6 litru dzinēju un sešpakāpju sekvenciālo ātrumkārbu. Tāpat šis spēkrats spēs attīstīt 302 Zs lielu jaudu.

Ar mašīnas tehniskajiem noteikumiem var iepazīties šeit: https://www.lotuscars.com/news/en/exige-rally-frankfurt
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png