profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ASV par „Formula Drift” čempionu kļūst Jošihara, labākais jaunpienācējs - lietuvietis

Artūrs Virbulis 12.10.2011 - 07:53 ASV par „Formula Drift” čempionu kļūst Jošihara, labākais jaunpienācējs - lietuvietis
Foto: Drew Philips

Pēdējo gadu laikā par prestižāko drifta čempionātu pasaulē kļuvis ASV notiekošais „Formula DRIFT". Svētdien risinājās šīs sezonas pēdējais, septītais posms, kurā uzvaru izcīnīja Tailers Makverijs (Tyler McQuarrie), bet par 2011. gada čempionu tika kronēts japānis Daižiro Jošihara (Daijiro Yoshihara), ar kuru Anglijā labas attiecības nodibināja latviešu drifteris Gatis Lapāns.

Titula cīņa šogad bija īpaši aizraujoša, un tas bija arī viens no iemesliem, kādēļ šī gada sezona kļuva par veiksmīgāko „Formula Drift" vēsturē. Teju katrā posmā tika uzstādīts jauns apmeklējuma rekords, savukārt Irvindeilā notiekošajā finālā pirmo reizi vēsturē tika izpārdotas visas biļetes.

Pirms pēdēja posma uz čempiona titulu pretendēja pieci piloti, no kuriem vislabākās pozīcijas bija kopvērtējuma līderiem Daižiro Jošiharam un Džastinam Pavļakam (Justin Pawlak). Kad Jošihara 1/8 finālā izstājās, bija paredzams, ka pie titula tiks Pavļaks, tomēr arī viņš ¼ finālā bija spiests piekāpties Darena Maknamaras priekšā (Darren McNamara).

Šajā brīdī vienīgais, kurš vēl spēja apstrīdēt Jošiharas titulu bija „NOS Energy drink / Hankook" komandas pilots Forsbergs, tomēr tādā gadījumā viņam bija jāuzvar. Pusfinālā viņš zaudēja un galu galā ieguva vien trešo vietu, kas viņam gan nodrošināja arī trešo vietu kopvērtējumā.

Čempiona titula ieguvējs Daižiro Jošihara pēc sacensībām atzina: „Mans sapnis ir piepildījies un ir ļoti laba sajūta. Astoņu gadu braukšana ir atmaksājusies šajā momentā, un liels paldies jāsaka manai komandai un sponsoriem! Pēc titula nākamais uzdevums protams, ir to aizstāvēt, ko arī nākamgad grasos darīt".

Interesanti, ka labākā jaunpienācēja jeb „Rookie of the year" titulu izpelnījās lietuvietis Aurimas Bakčis (Bakchis), kurš gan pats sevi amerikāņiem vienkāršības labad liek dēvēt par „Odi". Bez amerikāņiem un lietuvieša „Formula Drift" šogad piedalās arī piloti no Īrijas, Japānas, Norvēģijas, Ķīnas, Dienvidamerikas, Kanādas, Indonēzijas un Taivānas, tādējādi šo čempionātu var uzskatīt par starptautisku drifta seriālu.

Iespējas iekļūt ASV drifta čempionātā „Formula Drift" iespējams arī labākajiem latviešu drifteriem, kuri sevi pierādījuši ne vien Latvijā, bet arī visā Austrumeiropā. Tomēr visu pēc kārtas - vispirms jāiekaro Eiropa, pēc tam varēs domāt par augstākiem mērķiem.

„Formula D" 2011. gada kopvērtējums:
1. Daižiro Jošihara, Nissan 240SX, 528 punkti
2. Džastins Pavļaks, Ford Mustang, 522.25 punkti
3. Kriss Forsbergs, Nissan 370Z, 508 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png