profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Batons uzvar Japānā, Fetels čempionātā

Go4speed 09.10.2011 - 11:04 Batons uzvar Japānā, Fetels čempionātā
Foto: Scanpix/AFP

Japānas F1 lielās balvas izcīņā uzvaru izcīnīja „Mclaren" braucējs Džensons Batons, kas spēja apsteigt visus arī sausā trasē. Tikmēr, finišējot trešajā vietā, sezonas čempiona titulu sev nodrošināja Sebastians Fetels „Red Bull" .

Vēl pēdējā sacensību aplī cerības uz uzvaru posmā bija trim pilotiem. Batonam cieši aizmugurē turējās Fernando Alonso „Ferrari" un arī Fetels, tomēr vietu sadalījums nemainījās un Alonso izdevās finišu sasniegt otrajā vietā. Japānas lielajā balvā aizraujošs izvērtēs ne tikai finišs, bet arī starts, kad Fetela un Batona cīņu pirmajā rindā pat izvērtēja sacensību tiesneši. Vācietis startēja ļoti agresīvi un centās no trases izspiest tuvāko sekotāju Batonu, ko brits arī atgādināja jaunajam čempionam sēžot uz dīvāna vēl pirms apbalvošanas.

Tūlīt aiz goda pjedestāla finišēja Marks Vēbers („Red Bull"), kas no sestās vietas startā spēja savu rezultātu uzlabot. Piektais finišā Luiss Hamiltons („Mclaren"), kam izredzes uz augstāku vietu iedragāja straujā riepu nodilšana pirms pirmā boksu apmeklējuma, kad jau trasē bija spiests palaist garām vairākus pilotus. Tāpat sanāca kārtējā saķeršanās ar septītajā vietā finišējošo Felipi Masu („Ferrari"), kad cīņā abi sadūrās un izraisīja drošības mašīnas došanos trasē, jo no vienas formulas nolūzusī detaļa palika uz trases asfalta.

Sestajā vietā šoreiz Mihaels Šūmahers, kas paspēja arī būt sacensību vadībā, tomēr formulas ātrums traucēja cīnīties par goda pjedestālu. Astotais finišā Serhio Peress („Sauber"), kas kārtējos punktus izcīnīja ar komandas stratēģijas palīdzību. Tūlīt aiz Persa krievs Vitālijs Petrovs („Renault") un Niko Rosbergs ar „Mercedes", kas stratēja no 23. starta vietas un uzrādīja lielisku ātrumu, kas ļāva finišēt punktos.

Pēc šī posma šajā sezonā vēl atlikušas četras sacīkstes, kuru laikā noskaidrosies otrās vietas liktenis, uz kuru šobrīd pretendē četri piloti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png