profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels par nieka tiesu atkal visiem priekšā arī Japānā

Go4speed 08.10.2011 - 10:29 Fetels par nieka tiesu atkal visiem priekšā arī Japānā
Foto: Scanpix/Reuters

F1 Japānas lielās balvas izcīņā jau piekto uzvaru pēc kārtas kvalifikācijā izcīnīja „Red Bull" braucējs Sebastians Fetels. Lai arī visu nedēļas nogali vācietim neveicās un piektdienā pat piedzīvota avārija, kvalifikācijas noslēdzošajā kārtā tuvākie konkurenti nespēja pārspēt Fetela uzrādīto laiku.

Jāpiebilst, ka no otrās starta vietas startēs visas nedēļas nogales līderis Džensons Batons ar „Mclaren", kas no Fetela atpalika tikai deviņas sekundes tūkstošdaļas. Turpretī Batona komandas biedrs Luiss Hamiltons trešās kvalifikācijas daļas pirmo lidojošo apli veica no visiem visātrāk, līdz ar to pierādot, ka pole position izcīnīšana ir viņam pa spēkam, tomēr kļūda komandas laika plānošanā neļāva britam uzsākt noslēdzošo ātro apli un tikai trešā starta pozīcija.

Hamiltonam blakus startā stāsies Felipe Masa („Ferrari"), bet aiz viņa otrs sarkanās komandas braucējs Fernando Alonso, kas pēdējās kvalifikācijas laikā paspēja arī izlidot no trases. Sestā vieta „Red Bull" pilotam Markam Vēberam, bet septītajā vietā Mihaels Šūmahers, kurš centās, bet nepaspēja uzsākt savu lidojošo apli, līdz ar to laiku pēdējā sesijā neuzstādīja.

Bez laika palika arī atlikušie trīs pirmā desmitnieka piloti abi „Renault" braucēji Bruno Senna, Vitālijs Petrovs un Kamui Kobajaši („Sauber"), kas attiecīgi startā ieņems astoto, devīto un desmito vietu.

Kvalifikācijas uzvarētājs, Fetels, bija sajūsmināts par savu sasniegumu, jo nedēļas nogale nav bijusi visai veiksmīga, kamēr Džensons Batons draudzīgi uzsita uzvarētājam pa plecu, jo pamatoti cerēja Fetelu apsteigt.

Ņemot vērā kvalifikācijas rezultātus, svētdien Batonam būs grūti iztraucēt Fetelam jau pāragri svinēt uzvaru visā sezonā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png