profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA saka nē WRC rallija taktiskajām cīņām

Go4speed 29.09.2011 - 22:46 FIA saka nē WRC rallija taktiskajām cīņām
Foto: ewrc.cz

Starptautiskā autosporta federācija (FIA) Singapūras F1 posma laikā nolēma, ka nākamā gada WRC grants posmos ātrākie braucēji treniņbraucienos varēs izvēlēties sev starta vietu.

Šogad WRC rallijā parādījās „Power Stage" ātrumposms, kura laikā trīs ātrākie piloti papildus saviem nopelnītajiem vai nenopelnītajiem punktiem varēja iegūt trīs, divus vai vienu punktu. Šādu „Power Stage" ātrumposmu iekļāva tāpēc, ka parasti rallija pēdējā posmā braucēji, kuriem nekas vairs neizšķīrās, brauca diezgan piesardzīgi, kā rezultātā cieta skatītāji, kuri nevarēja pilnībā izbaudīt WRC krāšņumu. Līdz ar šīm izmaiņām tagad pēdējie posmi ir tikpat aizraujoši, kā citi.

Pēdējos gados WRC rallijā parādījās vēl viena problēma - „ceļu tīrīšana" grants posmos. Līdz šim bija tā, ka pilots, kurš kopvērtējumā ieņēma pirmo vietu, katrā rallijā trasē devās kā pirmais. Ja asfalta rallijā tā ir priekšrocība, tad grants - nē. Šobrīd grants posmos vērojams, ka rallija dienu beigās vadošie braucēji ļoti bieži apzināti zaudē laiku, lai nefinišētu pirmajā vietā un rallija pēdējās dienās trasē nedotos no pirmās starta vietas.

Taču no nākamā gada arī šī problēma būs atrisināta. FIA nolēmusi, ka pirmās un otrās prioritātes braucēji nākamā gada grants rallija treniņbraucienos (nākamajā gadā WRC kalendārā būs astoņi grants ātrumposmi) aizvadīs kvalifikācijas braucienus, pēc kuriem ātrākie braucēji varēs izvēlēties sev starta vietu nākamajai dienai.

„Šajos kvalifikācijas braucienos (šāda kvalifikācija būs tikai grants rallijos) varēs piedalīties P1 un P2 braucēji. Vispirms būs divu stundu brīvie treniņi, kuros katrs braucējs varēs veikt ne vairāk kā divus braucienus. Pēc tam braucēji, sarindojušies pēc WRC kopvērtējuma tabulas, aizvadīs vienu braucienu uz laiku. Pilots, kurš uzrādīs ātrāko laiku, varēs izvēlēties sev starta pozīciju pirmajai dienai. Tie P1 un P2 kategorijas braucēji, kuri nepiedalīsies šajā kvalifikācijas braucienā, savu starta vietu izvēlēsies pēdējie. Nākamajā dienās visi P1 un P2 kategorijas braucēji startēs apgrieztā secībā," teikts FIA paziņojumā.

Jāatzīmē, ka Sebastjana Lēba stūrmanis Daniels Elena kādā intervijā atzina, ka zināmā mērā Lēbs rallijā palika pateicoties jaunajiem noteikumiem, kuros viņam nebūs vairs jātīra trase. „Tas ir posts. Gandrīz katrā grants rallijā tīrīšana, tīrīšana un vēlreiz ceļa tīrīšana. Ja nebūtu šīs izmaiņas, esmu pārliecināts, ka Lēbs beigtu braukt rallijā," tā pirms neilga laika teica Elena.

Tāpat no nākama gada katra posma organizatori varēs izlemt, vai rallijā tiks piemērota „Superrally" sistēma vai ne.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png