profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels uzvar Singapūrā, līdz čempiona titulam viens punkts

Go4speed 25.09.2011 - 18:17 Fetels uzvar Singapūrā, līdz čempiona titulam viens punkts
Foto: Scanpix/Lapresse

F1 Singapūras lielo balvu ar milzīgu ātruma pārsvaru iegūst sezonas līderis Sebastians Fetels („Red Bull”), kas praktiski nodrošināja čempiona titulu matemātiski. Otrajā vietā ātrākais no „Mclaren” braucējiem Džensons Batons, kas visu sacensību laiku nodemonstrēja braukšanas stabilitāti un noslēgumā mēģināja pietuvoties līderim.

Trešajā vietā Fetela komandas biedrs Marks Vēbers, kas līdz sacensību vidum cieši cīnījās ar Fernando Alonso („Ferrari”)”, kas finišēja ceturtais. „Mcalaren” braucējs Luiss Hamiltons kārtējo reizi apliecināja, ka ir lielisks un tajā pat laikā nesaudzīgs apdzīšanas speciālists, jo iesaistījās asās sadursmēs, avārijās un tāpat spēja finišēt piektais. Sestajā vietā Pols di Resta ar „Force India”, kas ir viņa labākais sasniegums karjerā. Punktos iekļuva arī di Restas komandas biedrs Adrians Zutils, kam astotā vieta, bet starp abiem „Force India” iespraucās Niko Rosbergs ar „Mercedes”. Devītajā vietā viens no līderkomandu braucējiem Felipe Masa („Ferrari”), kam Singapūras sacensības noritēja ar mainīgām sekmēm. Pirmo desmitnieku noslēdz „Sauber” braucējs Serhio Peress.

Sacensību sākums kārtējo reizi neveiksmīgs padevās Markam Vēberam, jo uzreiz no otrās vietas līdzi pirmajam līkumam bija noslīdējis līdz ceturtajai vietai. Turpretī Fetels jau uzreiz parādīja, kāpēc startēja pirmais, jo jau no pirmajiem apļiem attālinājās no pārējiem konkurentiem.

Pirmais boksu apmeklējums ļāva Fernando Alonso atgūt zaudēto vietu Markam Vēberam. Turpretī Fellipes Masas izredzes uz pieklājīgu vietu pārsvītroja Luiss Hamiltons, kas tūlīt pēc riepu maiņas asi cīnījās par pozīciju un sadursmē pārdūra Masas formulas riepu. Hamiltonam nolūzt priekšējais antispārns un arī sods- izbraukšana caur boksiem.

Līderu vidū visātrāk otrajā boksu apmeklējumā devās Alonso, kas, atgriežoties trasē, bija krietni ātrāks nekā tuvākais konkurents Vēbers. Tajā pat laikā nopietna cīņa sākās par vietām pirmā desmitnieka beigās. Serhio Peress („Sauber”) rūpīgi aizsargāja savu pozīciju pret abiem „Mercedes” pilotiem. Niko Rosbergs ar agresīvu manevru tiek garām Peresa formulai, bet Mihaels Šūmahers piebrauca pa tuvu un nokavēja bremzēšanas sākumu un pārlidoja pāri „Sauber” formulai. Pamatīga avārija Šūmaheram un trasē drošības mašīna.

Sacensību turpinājumā Fetela dominance turpinājās, jo arī pēc drošības mašīnas neviens nespēja viņam turēt līdzi. Veiksmīga sacensību atsākšana izdevās arī Vēberam, kas spēja apdzīt Fernando Alonso. Tikmēr asa cīņa sākās par piekto līdz devīto vietu, kur aktīvākais braucējs bija Luiss Hamiltons, kas konsekventi kāpās pa vienai vietai uz augšu.

13 apļus līdz beigām no trešās pozīcijas boksos devās Vēbers un atgriežas trasē ar vismīkstākā sastāva riepām un zaudējot divas pozīcijas. Tomēr Hamiltons bija krietni lēnāks, līdz ar to Vēbers bez grūtībām tiek garām. Tālāk visi līderi seko austrālieša piemēram un vēl pēdējo reizi nomaina riteņus, līdz ar to vietu sadalījums saglabājās nemainīgs, kas saglabājās līdz sacīkšu beigām.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png